Artikel top billede

Citrix-kunder får ny virtualiserings-licens efter pres

Tema: Citrix justerer sine licenser til desktop-virtualisering efter pres fra flere kunder. Justeringen kan vise sig at være en god idé, hvis selskabet kan vinde plads blandt københavnske skolebørn.

Da Citrix lancerede sin nye XenDesktop med heftige opgraderingsbesparelser for godt en måned siden, var det med håbet om, at gennembruddet for desktop-virtualisering ligger lige om hjørnet.

Men blot få uger efter XenDesktop 4.0 med indbygget XenApp blev gjort klar til markedet, har Citrix måtte justere licenseringen, der ved lanceringen kun blev afregnet "per bruger".

På grund af pres fra flere Citrix-kunder har it-selskabet nu tilføjet licensformen "per maskine", fordi XenDesktop 4.0 ellers kunne blive en bekostelig affære for flere kunder.

"Vi lytter selvfølgelig til vores kunder, som vi er i tæt kontakt med. Derfor har vi tilføjet licensformen per maskine, da nogle kunder har langt flere brugere end maskiner," siger Citrix' country manager Niklas Lindberg for Danmark.

Han forklarer, licensformen "per maskine" eksempelvis kan appellere til skoler eller produktionsvirksomheder med treholdsskifte, der nu også kan købe en licens afregnet per computer frem for de navngivne personer, der benytter sig af Citrix' virtualiserings-software.

VMware også på banen

Virtualiseingskæmpen VMware er også på banen med sit nyeste bud på desktop-virtualisering med sin View 4.0, der skal tage kampen op mod Citrix's XenDesktop.

Ifølge VMware senior systems engineer Robin Prudholm fra selskabets danske afdeling ligger den største forbedring i View 4.0 på fremførselsprotokollen, hvor VMware tidligere udelukkende har benyttet Microsofts RDP-protokol (remote desktop protocol).

Nu har VMware åbnet for, at kunderne også kan benytte eksempelvis HP's RGS (remote graphics software), så de også kan modtage tungere og mere krævende grafik.

Derimod har VMware ikke pillet ved sine priser.

"Man kan sige, at kunderne får flere features for de samme priser," forklarer Robin Prudholm.

Skole-elever kan smage virtualusering

At desktop-virtualisering er ved at blive barnemad at håndtere, er et nyt, kommende forsøg i Københavns Kommune et levende bevis på.

For kommunen ønsker én gang for alle at sætte en bremseklods i drifts-forsinkelser på it-fronten som eksempelvis en projektor, der ikke virker eller problemer med netværket.

Derfor kigger Danmarks største kommune på at søsætte pilotprojekter til Københavns omkring 45.000 skoleelever baseret på en Citrix-løsning.

"Vi vil have en helt stabil drift, og derfor forsøger vi os med virtuelle desktoppe. På den måde kan eleverne også arbejde på samme skrivebord både i skolen og derhjemme," forklarer centerchef Karl-Erik Andersen fra Københavns Kommunes center for informatik.

De københavnske desktop virtualiserings-pilotprojekter bliver kørt i stilling i 2010.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere