Artikel top billede

Administrerende direktør Lars Tofft måtte i dag overbringe sine medarbejdere i Ericsson Danmark beskeden om, at cirka 200 mister jobbet.

Ericsson fyrer og lukker dansk afdeling

Hele forsknings- og udviklingsafdelingen skal lukke. "En ulykkelig situation," lyder det fra Ericsson-chef.

Igennem flere år har Ericsson Diax i Struer udviklet bredbåndsudstyr, men det slutter nu.

I dag meddeler Ericsson Danmark, at televirksomheden lukker sin afdeling i Struer, hvor cirka 200 arbejder. Dermed mister Ericsson en tredjedel af sin samlede medarbejderstab i Danmark.

Det er konsekvensen af en større spareplan, som Ericsson iværksatte i januar med henblik på at nedbringe omkostningerne i koncernen med syv milliarder kroner ved indgangen til anden halvdel af 2010.

Udover Struer bliver også en lignende afdeling i England ramt. Udviklingen af produkterne samles i stedet i Italien.

"Det skal ses i forhold til den større plan, og forud for beslutningen har der været en grundig analyse, hvor vi har besluttet at konsolidere aktiviteterne på ét site i Genova," fortæller administrerende direktør Lars Tofft.

Total lukning i Struer

Dagens pressemeddelelse fra Ericsson bærer overskriften "Ericsson reducerer R&D aktiviteter i Struer", men der er tale om mere end en reduktion.

"Det er med henblik på at lukke afdelingen i Struer," siger Lars Tofft.

For nylig meddelte en af virksomhedens konkurrenter i form af Nokia Siemens Networks, at koncernen formentlig skulle igennem en større fyringsrunde.

"Den globale konkurrence er ikke blevet mindre, og det tvinger os til hele tiden at holde vores omkostninger for øje," siger Lars Tofft.

Ifølge Lars Tofft vil lukningen ikke ske fra den ene dag til den anden, da der stadig er nogle projekter, der skal afsluttes. Han fortæller videre, at det ikke er muligt at finde en køber, fordi produkterne fortsat vil blive udviklet, men det vil ske i et andet land i stedet.

Samtidig understreger direktøren, at kvaliteten af medarbejderne er høj, og at håber, at de kan finde et job, når de nu står i denne "ulykkelige" situation.

"Det her har intet med et kompetenceproblem at gøre, og deres produkter har også vundet flere priser," siger Lars Tofft.

Ericsson vil nu indlede samtaler med medarbejderrepræsentanter, hvor de skal forhandle om det videre forløb. Det indebærer blandt andet, hvordan Ericsson kan hjælpe ansatte med at blive samlet op af andre virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere