Artikel top billede

Koncerndirektør Jesper Theill Eriksen fra TDC mener, at HomeTrio-produktet er med til at forhindre afgang fra ADSL-forbindelserne.

ADSL holder ud trods pres fra fiber og mobil

Danskerne holder fast i deres ADSL-forbindelser, selvom der er investeret milliarder i fiber- og mobilt bredbånd.

ADSL. Teknologien har været dømt død i flere omgange, men den er ikke desto mindre stadig danskernes klart foretrukne bredbåndsadgang.

1,2 millioner danske husstande har adgang til internettet via ADSL.

Faktisk er antallet af ADSL-kunder vokset med omkring 1.000 fra slutningen af 2008 til juni i år. Det viser dagens halvårsstatistik fra IT- og Telestyrelsen.

Det sker på trods af, at der er pumpet milliarder af kroner i andre infrastrukturer, der skal tage konkurrencen op med det gamle kobbernet. Det gælder teleoperatørernes udbygning af mobilnettet, ligesom elselskaberne har pumpet over syv milliarder kroner i fibernet.

TDC er Danmarks største ADSL-udbyder, og koncerndirektør Jesper Theill Eriksen fra TDC Privat mener, at TDC's produkter er årsagen til, at ADSL stadig er en eftertragtet vare.

"Forklaringen er i stort omfang, at vi sælger vores ADSL-produkter ikke blot som rene ADSL-forbindelser, men at vi eksempelvis også sælger tv med via HomeTrio," siger Jesper Theill Eriksen.

Samtidig fremhæver koncerndirektøren, at TDC's bredbåndsforbindelser i de fleste tilfælde opfylder behovet hos den almindelige danske bredbåndskunde.

"De fleste af vores kunder har i dag valgt en hastighed hos os, som faktisk er mindre end den, vi kan levere. Den eneste grund til at skifte teknologi er jo, at man ikke kan få det, som man har behov for, hos den leverandør og det netværk, man havde," siger Jesper Theill Eriksen.

Fiber går frem

Det er dog kun et spørgsmål om tid, inden kobberet er for langsomt for mange kunder, lyder det fra Dansk Energi, der repræsenterer elselskabernes fibereventyr.

Chefkonsulent Christian Berg fra Dansk Energi bemærker i dagens statistik fra IT- og Telestyrelsen, at 10 megabit-hastigheder eller hurtigere i juni udgjorde 27 procent af de markedsførte hastigheder. Tallet var 10 procent et år tidligere.

"Der er ved at ske en ret kraftig udvikling mod de højere hastigheder, og det er selvfølgelig ekstremt glædeligt for os som branche, fordi det ny indhold med tv gør, at behovet for højere hastigheder er stærkt stigende," siger Christian Berg.

Antallet af faste bredbåndsforbindelser er steget en lille smule på det halve år fra 2,026 til 2,050 millioner forbindelser. Fiber går mest frem.

"Væksten i hele markedet for kabelbaseret bredbånd er ret begrænset, og fiberdelen står for den største del af den vækst, så det er positivt," siger Christian Berg.

Indhold afgørende

Jesper Theill Eriksen mener dog, at ADSL stadig vil være konkurrencedygtigt, da det ifølge ham handler mere om indhold end hastighed.

"Vores største konkurrencemæssige fordel er, at vi ikke bare er i stand til at levere en rå hastighed, men vi er også i stand til at levere det indhold, som danskerne efterspørger," siger Jesper Theill Eriksen.

Men her er fiberselskaberne også konkurrencedygtige, mener Christian Berg.

"Selvfølgelig vil TDC sige det, men hvis vi ser på båndbredder - både når man skal sende og modtage - er vi overlegne, og på indhold matcher vi til fulde TDC," siger chefkonsulent Christian Berg fra Dansk Energi.

Mobilt bredbånd viste også fremgang i kundetallet. Antallet af kunder er fordoblet på et år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital