Artikel top billede

Karsten Ree solgte sidste år Den Blå Avis til eBay, og nogle af pengene blev skudt ind i Zepto, som han nu erklærer konkurs. Foto: Jakob Boserup. (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

Karsten Ree langer ud efter tidligere Zepto-direktør

Forretningen Zepto var blevet sminket inden Karsten Rees overtagelse, mener den tidligere ejer af Den Blå Avis.

Karsten Ree overtog i august titlen som administrerende direktør i Zepto efter Lasse Frost, der havde stiftet virksomheden.

Planen hos Karsten Ree var, at han skulle genoprette økonomien i Zepto, som igennem længere tid havde oplevet faldende salgstal.

Men det stod langt værre til, end Karsten Ree blev oplyst om, lyder det fra Karsten Ree selv. Han hævder, at Lasse Frost skjulte nogle "kendsgerninger" over for ham.

"Han har egentlig sminket nogle ting uden at fortælle, hvad det egentlig var baggrund for," siger Karsten Ree til Computerworld.

Manden, der sidste år solgte Den Blå Avis for cirka to milliarder kroner, mener, at han overtog en forretning, der havde indgået en lang række aftaler, som var uholdbare på længere sigt.

"Set i min bog har man tilbageholdt nogle kendsgerninger, som var alvorlige," fortæller Karsten Ree, der dermed fralægger sig ansvaret.

Disse "kendsgerninger" ville på sigt aflive forretningen, fortæller han videre.

"Konsekvenserne af nogle uheldige ting er blevet bagatelliseret, og det er i virkeligheden hamrende alvorligt. Nogle forkerte kontrakter med nogle leverandører og så videre var temmelig kvælende," siger Karsten Ree.

Ree: Kasseapparatet kørte baglæns
Zepto oplevede sidste år og i år et stærkt faldende salg, og det har været medvirkende til den konkurs, som Karsten Ree begærede i går. Samtidig var der erstatnings- og byttesager, fremhæver Karsten Ree.

"Der var nogle forhold, der var langt mere alvorlige, end man gik rundt og troede, og man kan ikke arbejde og sælge sig ud af et problem, når man får en del bad will fra sådan nogle som jer (medier, red.) og andre, hvis man både har et salg, der er faldet til en tredjedel, og man har nogle problemer, der erstatnings- og byttemæssigt er alt for store. Så kører kasseapparatet groft sagt baglæns," fortæller han.

De mange forhold lagt sammen gjorde, at Karsten Ree sagde stop.

"Man kan jo ikke forsvare at køre et firma videre, hvis man ikke kan skabe et overskud og skaffe den fornødne kapital. Jeg har jo bragt kapital ind i det et par gange, men der skulle mere til, kunne man se på den måde, som det bevægede sig. Det her kunne vi ikke styre," siger han.

Karsten Ree har i øjeblikket ingen andre planer om at kaste sig ud i it-verdenen.

"Nej, jeg har ikke lige noget på bedding," siger han.

Det samme gælder den elektroniske medieverden.

"Hvad den elektroniske medieverden angår, så har jeg indtil videre en konkurrenceklausul over for eBay," siger han med henvisning til, at han solgte Den Blå Avis til eBay for cirka to milliarder kroner sidste år.

Computerworld har været i kontakt med Lasse Frost, der gerne vil afvente, inden han kommenterer sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere