Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Kommunerne er fløjtende ligeglade med gratis grønne råd.

Svært at sælge gratis grøn it til kommunerne

Klima-it: Kommunerne er ikke interesseret i at få gode råd om grøn it, selvom de kan få dem gratis. Det er de private virksomheder derimod.


It-virksomheden 2Ways IT, der i samarbejde med energiselskaberne og staten gratis udarbejder it-rapporter for offentlige og private
virksomheder, der viser, hvor meget de sparer på CO2-udledning og el-udgifter ved at bruge miljørigtig it, kan ikke komme af med sine gode råd til landets kommuner.

Mens den grønne it-dokumentation er efterspurgt af de private virksomheder, gider kommunerne ikke bruge tid på det, selvom rådgivning og arbejdet med dokumentationen er gratis.

2Ways IT har i år været i kontakt med cirka 100 offentlige og private virksomheder. Næsten 88 procent af de private virksomheder siger ja tak, mens kun 12 procent af kommunerne er interesseret i at få den gratis it-rapport.

"Det undrer os, at flere af de kommuner, vi henvender os til, hurtigt melder pas. Mange har slet ikke tid til at se os," siger Carsten Dahl-Hansen, business manager i Grøn IT hos 2Ways IT.

Hæmmet af bevillinger
Han mener, at kommunerne ikke ser på miljøet, når de investerer i it.

"Vi har spurgt en række kommunale it-folk, der samstemmende siger, at de er interesseret i grøn it, men at kommunale bevillinger gør det svært at fokusere på brugen af strøm og udledningen af CO2, når der investeres i it."

Mange virksomheder er i gang med virtualisering af datacentre, hvor der udskiftes hardware til mere energivenlige enheder.

Dokumentationen for de grønne tiltag bruger virksomhederne til at vise kunder, samarbejdspartnere og leverandører, at de har en dokumenteret grøn profil.

"Kommunerne har de samme muligheder. Det kræver politisk vilje til at se indad i kommunerne, både når man prioriterer, og når man budgetterer. Her kan det offentlige tilsyneladende lære en del af det private," mener Carsten Dahl-Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.