Se Helge Sanders svar i ODF/OOXML-sagen

Videnskabsministeren gentager sig selv flere gange over for Computerworld om den endelige afgørelse i den langstrakte sag om indførelsen af åbne dokumentstandarder.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er en fåmælt mand i sagen om indførelsen af en af eller begge de åbne dokument-standarder ODF og OOXML.

Computerworld har flere gange forgæves forsøgt at få en telefonisk kommentar fra Helge Sander om den langstrakte beslutningsproces.

Vi ville blandt andet gerne høre om videnskabsministerens forsøg på at sende spørgsmålet videre til finansministeriet og hans holdning til oppositionen, som har flertal for at indføre ODF og OOXML:Strict i den offentlige sektor.

Men hver gang er vi løbet mod en mur af en fyldt ministerkalender, og har derfor været nødt til at skrive til Helge Sander for at spørge om, hvad der er op og ned i sagen, der snart synger på tredje år.

Helge Sander, overrasker det dig, at der er så meget ballade om omkring valget af ODF eller OOXML eller begge formater som dokumentstandarder i det offentlige Danmark?

"Ja, på baggrund af de næsten enslydende anbefalinger fra ekspertudvalget og Konkurrencestyrelsen."

Dansk Folkepartis it-ordfører Mikkel Dencker siger, at det bare er et spørgsmål om, hvornår regeringen affinder sig med, at ODF bliver standarden. Hvordan ser du på det - der er et jo flertal for den beslutning?

"Vi er midt i en politisk afklaringsproces. Forløbet af den vil jeg ikke på nuværende tidspunkt kommentere i medierne."

Oppositionen barsler med en tidsfrist om nyt standard-udspil med udgangen af denne uge, ellers vil de tage diskussionen og afstemning i Folketingssalen. Hvad mener du om det?

"Vi er midt i en politisk afklaringsproces. Forløbet af den vil jeg ikke på nuværende tidspunkt kommentere i medierne."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.