Se Helge Sanders svar i ODF/OOXML-sagen

Videnskabsministeren gentager sig selv flere gange over for Computerworld om den endelige afgørelse i den langstrakte sag om indførelsen af åbne dokumentstandarder.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er en fåmælt mand i sagen om indførelsen af en af eller begge de åbne dokument-standarder ODF og OOXML.

Computerworld har flere gange forgæves forsøgt at få en telefonisk kommentar fra Helge Sander om den langstrakte beslutningsproces.

Vi ville blandt andet gerne høre om videnskabsministerens forsøg på at sende spørgsmålet videre til finansministeriet og hans holdning til oppositionen, som har flertal for at indføre ODF og OOXML:Strict i den offentlige sektor.

Men hver gang er vi løbet mod en mur af en fyldt ministerkalender, og har derfor været nødt til at skrive til Helge Sander for at spørge om, hvad der er op og ned i sagen, der snart synger på tredje år.

Helge Sander, overrasker det dig, at der er så meget ballade om omkring valget af ODF eller OOXML eller begge formater som dokumentstandarder i det offentlige Danmark?

"Ja, på baggrund af de næsten enslydende anbefalinger fra ekspertudvalget og Konkurrencestyrelsen."

Dansk Folkepartis it-ordfører Mikkel Dencker siger, at det bare er et spørgsmål om, hvornår regeringen affinder sig med, at ODF bliver standarden. Hvordan ser du på det - der er et jo flertal for den beslutning?

"Vi er midt i en politisk afklaringsproces. Forløbet af den vil jeg ikke på nuværende tidspunkt kommentere i medierne."

Oppositionen barsler med en tidsfrist om nyt standard-udspil med udgangen af denne uge, ellers vil de tage diskussionen og afstemning i Folketingssalen. Hvad mener du om det?

"Vi er midt i en politisk afklaringsproces. Forløbet af den vil jeg ikke på nuværende tidspunkt kommentere i medierne."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.