Se Helge Sanders svar i ODF/OOXML-sagen

Videnskabsministeren gentager sig selv flere gange over for Computerworld om den endelige afgørelse i den langstrakte sag om indførelsen af åbne dokumentstandarder.

Videnskabsminister Helge Sander (V) er en fåmælt mand i sagen om indførelsen af en af eller begge de åbne dokument-standarder ODF og OOXML.

Computerworld har flere gange forgæves forsøgt at få en telefonisk kommentar fra Helge Sander om den langstrakte beslutningsproces.

Vi ville blandt andet gerne høre om videnskabsministerens forsøg på at sende spørgsmålet videre til finansministeriet og hans holdning til oppositionen, som har flertal for at indføre ODF og OOXML:Strict i den offentlige sektor.

Men hver gang er vi løbet mod en mur af en fyldt ministerkalender, og har derfor været nødt til at skrive til Helge Sander for at spørge om, hvad der er op og ned i sagen, der snart synger på tredje år.

Helge Sander, overrasker det dig, at der er så meget ballade om omkring valget af ODF eller OOXML eller begge formater som dokumentstandarder i det offentlige Danmark?

"Ja, på baggrund af de næsten enslydende anbefalinger fra ekspertudvalget og Konkurrencestyrelsen."

Dansk Folkepartis it-ordfører Mikkel Dencker siger, at det bare er et spørgsmål om, hvornår regeringen affinder sig med, at ODF bliver standarden. Hvordan ser du på det - der er et jo flertal for den beslutning?

"Vi er midt i en politisk afklaringsproces. Forløbet af den vil jeg ikke på nuværende tidspunkt kommentere i medierne."

Oppositionen barsler med en tidsfrist om nyt standard-udspil med udgangen af denne uge, ellers vil de tage diskussionen og afstemning i Folketingssalen. Hvad mener du om det?

"Vi er midt i en politisk afklaringsproces. Forløbet af den vil jeg ikke på nuværende tidspunkt kommentere i medierne."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.