It-industrien vil opleve vækst og nye muligheder i 2010, vurderer IDC.

Her er IDC's 10 it-forudsigelser for 2010

Analysehuset IDC fremlægger 10 it-tendenser, som kommer til at præge 2010. Den altoverskyggende tendens bliver "transformation." Se alle forudsigelserne her.

Tiderne skifter - og denne gang ser det ud til at være til det bedre.

Det er konklusionen i analysehuset IDC's forudsigelser for 2010.

Hvor IDC's forudsigelser for 2009 var præget af forventninger om nulvækst og negativ vækst, så er forventningerne til 2010 anderledes positive.

Øverst på IDC's top 10-liste finder man forudsigelsen om, at it-industrien i det kommende år vil opleve en vækst på 3,2 procent på verdensplan, hvilket vil bringe os på niveau med situation i 2008.

"2010 vil være et år med en beskeden bedring it- og teleindustrierne. Men bedringen vil ikke betyde en tilbagevenden for situationen før recessionen," indleder IDC rapporten "IDC Predictions 2010."

I stedet vil 2010 ifølge analytikerne være et år præget af transformation, hvor blandt andet cloud computing, mobilitet og udrulningen af højhastigheds-netværk vil komme til at have stor indflydelse.

"Disse transformations-kræfter vil drive nøgle-spillere til at redefinere sig selv og deres tilbud og vil sætte gang i en masse aktiviteter inden for konsolideringer og opkøb," vurderer IDC.

Her er IDC's top 10 for 2010 (frit oversat):

1) Væksten vil vende tilbage til it-industrien med omkring 3,2 procent.

2) Også teleindustrien vil opleve en vækst på omkring 3 procent.

3) Lande som Indien og Kina vil i høj grad være med til at skabe væksten.

4) Cloud computing vil modnes og blive mere udbredt.

5) Der vil være en klar tendens til at anvende den mobile platform som en strategisk platform.

6) Nye netværksteknologier som fiber og 4G vil skyde frem. Dog vil 4G være over-hypet.

7) Forretnings-applikationerne vil opleve en transformation, hvor sammensmeltningen med social software og samarbejds-software bliver afgørende. Det vil udfordre de nuværende spillere på markedet.

8) Vi vil opleve stigende energi-priser og et øget energi-pres som følge COP15. Det vil skabe nye muligheder for it-industrien.

9) Andre industrier vil efter recessionen anse it som et stadig vigtigere redskab til transformation.

10) Transformationen vil bane vej for opkøb og konsolideringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.