Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Illustration: Tomeu Ozonas / iStockphoto (Foto: Tomeu Ozonas)

Her er IDC's 10 forudsigelser for 2009

Luften er gået ud af it-markederne, og det skinner igennem på IDC's årlige Predictions. It-investeringerne rasler ned, mens også mobilproducenterne bliver ramt.

Krisen er kommet for at blive. I hvert fald et stykke tid, lyder beskeden fra analysehuset IDC, som tirsdag holdt sin Directions-konference på Østerbro i København om udsigterne for it-markedet.

Konferencen kredsede om krisen, og direktøren for den nordiske del af IDC, Per Andersen, forklarer, at mens meldingerne for kort tid siden lød på business as usual, mener han, at krisen nu for alvor vil bide sig fast.

"Der er mange, der har haft ordrebøgerne fulde, men først nu begynder hammeren at falde," siger Per Andersen. Han underbygger sin fornemmelse med de analyser, IDC udarbejder, af forventede investeringer i det kommende år.

"Det kan være, vi måske skal nedskrive forventningerne til nulvækst i branchen i år og måske ligefrem negativ vækst," siger han.

Per Andersen mener, at denne krise er helt anderledes end dotcom-boblen, og derfor vil den i første omgang ikke ramme it-branchen hårdere end andre brancher.

"Det har en helt anden karakter en dotcom-krisen. Der vil være en helt anden udvikling, og vi forventer, at it-investeringerne nogenlunde vil følge bruttonationalproduktet," siger han.

De lave forventninger til investeringsniveauet var også øverst på IDC's liste over forudsigelser for 2009, som blev præsenteret på konferencen.

Blandt de andre forudsigelser er dog også en moderat melding om, at de mellemstore virksomheder er dem, som vil klare krisen relativt bedst.

Se IDC's liste her

IDC Nordic har opstillet 10 forudsigelser for det næste år.

1. Væksten i it-investeringer bliver mere end halveret.

2. Der er relativt stærk vækst for mellemstore virksomheder med mellem 100 og 500 medarbejdere, mens de mindste og største virksomheder har det sværere.

3. Skyen forsvinder. Konkrete services fra skyen gør, at selve begrebet skyen bliver forældet. Everything as a Service betyder, at man i stedet taler om de enkelte services.

4. Salesforce bliver opkøbt. En forudsigelse, som kommer helt tilbage fra sidste år, men som IDC forventer bliver en realitet i år.

5. Online overgår print som den vigtigste platform for marketing.

6. 4G mobilt bredbånd sætter fart i udviklingen af applikationer til mobile platforme.

7. Det bliver et dårligt år for salget af mobile enheder. For første gang falder den samlede værdi af markedet, mens antallet af enheder dog fortsætter opad.

8. Microsofts Zune bliver lanceret som en softphone platform. Microsoft vil formentlig ikke selv kaste sig ind i hardwareudviklingen, men lade andre om den del af Zune-udviklingen.

9. Grøn it vil have meget fokus ind til klimatopmødet i København. Derefter vil det glide i baggrunden.

10. Dorte Toft får en Cavling-pris for dækningen af IT Factory-skandalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere