SF giver Sander kniven for struben i ODF/OOXML-sag

SF vil have svar på ODF/OOXML-spørgsmålet i Folketingssalen, hvor regeringen vil løbe ind i alvorlige problemer.

Nu er det nok, og der skal træffes en afgørelse.

Det mener SF's it-politiske ordfører, Hanne Agersnap, som er blevet træt af at vente på, at videnskabsminister Helge Sander (V) træffer en beslutning om, hvorvidt det offentlige Danmark skal indføre dokumentstandarden ODF eller OOXML eller begge standarder.

Hun har derfor anmeldt følgende spørgsmål til videnskabsministeren.

"Hvad kan regeringen oplyse om indførelse af åbne dokument-standarder i det offentlige fra 2010 og frem?"

Regeringen i mindretal
Spørgsmålet er et oplæg til en debat i Folketingssalen, hvor der efterfølgende kan træffes en beslutning på baggrund af en afstemning, hvor regeringen vil være i mindretal eftersom en samlet opposition pege på ODF og OOXML:Strict, når det format engang ser dagens lys.

"Vi skal have afsluttet denne sag og gjort noget for konkurrencesituationen for dokumentsoftware, og så skal vi videre til andre sager. Der er masser opgaver på it-området foran os," forklarer Hanne Agersnap til Computerworld om baggrunden for forespørgslen samt den efterfølgende debat og afstemning.

Afgørelse i januar - eller inden
Forespørgslen bliver først fremstillet i Folketingssalen, men på grund af travlhed, er den præcise dato endnu ikke fastsat.

Men Hanne Agersnap håber dog også på, at der er truffet en afgørelse inden.

"Jeg håber i virkeligheden på, at den (forespørgslen, red.) bliver irrelevant, fordi vi før da er nået til enighed," forklarer SF-ordføreren til Computerworld, fordi videnskabsministeren står i så klart mindretal, at han eventuelt træffer en afgørelse inden forespørgselsdebatten.

Hanne Agersnap mener, at beslutningen er begyndt at haste, fordi mange tre-årige dokumentlicensaftaler skal forlænges til marts.

"Jeg tror også, at ministeren er interesseret i at træffe en aftale, inden SKI-aftalerne skal forlænges," fortæller Hanne Agersnap.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.