SF giver Sander kniven for struben i ODF/OOXML-sag

SF vil have svar på ODF/OOXML-spørgsmålet i Folketingssalen, hvor regeringen vil løbe ind i alvorlige problemer.

Nu er det nok, og der skal træffes en afgørelse.

Det mener SF's it-politiske ordfører, Hanne Agersnap, som er blevet træt af at vente på, at videnskabsminister Helge Sander (V) træffer en beslutning om, hvorvidt det offentlige Danmark skal indføre dokumentstandarden ODF eller OOXML eller begge standarder.

Hun har derfor anmeldt følgende spørgsmål til videnskabsministeren.

"Hvad kan regeringen oplyse om indførelse af åbne dokument-standarder i det offentlige fra 2010 og frem?"

Regeringen i mindretal
Spørgsmålet er et oplæg til en debat i Folketingssalen, hvor der efterfølgende kan træffes en beslutning på baggrund af en afstemning, hvor regeringen vil være i mindretal eftersom en samlet opposition pege på ODF og OOXML:Strict, når det format engang ser dagens lys.

"Vi skal have afsluttet denne sag og gjort noget for konkurrencesituationen for dokumentsoftware, og så skal vi videre til andre sager. Der er masser opgaver på it-området foran os," forklarer Hanne Agersnap til Computerworld om baggrunden for forespørgslen samt den efterfølgende debat og afstemning.

Afgørelse i januar - eller inden
Forespørgslen bliver først fremstillet i Folketingssalen, men på grund af travlhed, er den præcise dato endnu ikke fastsat.

Men Hanne Agersnap håber dog også på, at der er truffet en afgørelse inden.

"Jeg håber i virkeligheden på, at den (forespørgslen, red.) bliver irrelevant, fordi vi før da er nået til enighed," forklarer SF-ordføreren til Computerworld, fordi videnskabsministeren står i så klart mindretal, at han eventuelt træffer en afgørelse inden forespørgselsdebatten.

Hanne Agersnap mener, at beslutningen er begyndt at haste, fordi mange tre-årige dokumentlicensaftaler skal forlænges til marts.

"Jeg tror også, at ministeren er interesseret i at træffe en aftale, inden SKI-aftalerne skal forlænges," fortæller Hanne Agersnap.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.