SF giver Sander kniven for struben i ODF/OOXML-sag

SF vil have svar på ODF/OOXML-spørgsmålet i Folketingssalen, hvor regeringen vil løbe ind i alvorlige problemer.

Nu er det nok, og der skal træffes en afgørelse.

Det mener SF's it-politiske ordfører, Hanne Agersnap, som er blevet træt af at vente på, at videnskabsminister Helge Sander (V) træffer en beslutning om, hvorvidt det offentlige Danmark skal indføre dokumentstandarden ODF eller OOXML eller begge standarder.

Hun har derfor anmeldt følgende spørgsmål til videnskabsministeren.

"Hvad kan regeringen oplyse om indførelse af åbne dokument-standarder i det offentlige fra 2010 og frem?"

Regeringen i mindretal
Spørgsmålet er et oplæg til en debat i Folketingssalen, hvor der efterfølgende kan træffes en beslutning på baggrund af en afstemning, hvor regeringen vil være i mindretal eftersom en samlet opposition pege på ODF og OOXML:Strict, når det format engang ser dagens lys.

"Vi skal have afsluttet denne sag og gjort noget for konkurrencesituationen for dokumentsoftware, og så skal vi videre til andre sager. Der er masser opgaver på it-området foran os," forklarer Hanne Agersnap til Computerworld om baggrunden for forespørgslen samt den efterfølgende debat og afstemning.

Afgørelse i januar - eller inden
Forespørgslen bliver først fremstillet i Folketingssalen, men på grund af travlhed, er den præcise dato endnu ikke fastsat.

Men Hanne Agersnap håber dog også på, at der er truffet en afgørelse inden.

"Jeg håber i virkeligheden på, at den (forespørgslen, red.) bliver irrelevant, fordi vi før da er nået til enighed," forklarer SF-ordføreren til Computerworld, fordi videnskabsministeren står i så klart mindretal, at han eventuelt træffer en afgørelse inden forespørgselsdebatten.

Hanne Agersnap mener, at beslutningen er begyndt at haste, fordi mange tre-årige dokumentlicensaftaler skal forlænges til marts.

"Jeg tror også, at ministeren er interesseret i at træffe en aftale, inden SKI-aftalerne skal forlænges," fortæller Hanne Agersnap.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.