Sander afviser exit-planer - vil blive som minister

Videnskabsminister Helge Sander vil ikke alene fortsætte på ministerposten efter en ministerrokade. Han vil også have flere ansvarsområder.

Flere politiske kommentatorer har spået, at videnskabsminister Helge Sander (V) er den første minister på vej mod fejebladet, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inden for de kommende uger eller måneder forventeligt begynder at rokere rundt på sit ministerhold.

Men Helge Sander er ikke en færdig mand i Videnskabsministeriet. Altså, hvis man spørger ham selv.

"Beslutningen er udelukkende op til statsministeren," lyder det kortfattet fra Helge Sander, som samtidig bedyrer over for Computerworld, at han meget gerne vil fortsætte som chef i Videnskabsministeriet og endda tage ansvaret for nye ressortområder.

Det skulle i givet fald dreje sig om alle videregående uddannelser - herunder professionshøjskoler, der på nuværende tidspunkt hører under Undervisningsministeriet.

Stor tilfredshed og mere end flueben
"Der er mange politiske eksperter, der gør sig bemærkede i pressen, og det fylder jo alt sammen i avisspalterne," siger Helge Sander om vurderingerne af hans måske kommende fyring som videnskabsminister, som flere politiske iagttagere hævder over for Computerworld, er noget nær et faktum.

Til julefrokosten i Videnskabsministeriet sagde Helge Sander da også, at "Videnskabsministre kommer og går, men ministeriet bør bestå".

Den sætning bliver af flere kilder tolket som et slags farvel til embedsfolkene på forhånd.

Men den udlægning er Helge Sander - ikke overraskende - uenig i.

"Ja, den slags skal man nok ikke lægge for meget i. Jeg håber bare ikke, at ministeriet bliver sprængt efter en ministerrokade," lyder det fra videnskabsministeren.

Og han siger samtidig, at han kan kigge tilbage på sine foreløbig otte år i ministeriet med stor tilfredshed.

"Vi kan sætte flueben ud for alle de mål, som vi har sat os - og mere til," fortæller Helge Sander.

Er der visioner på vej?
Videnskabsministeren fastslår, at han gerne vil have indført og diskuteret flere ting i 2010.

Lige rundt om hjørnet drejer det sig blandt andet om indførelsen af Forskningsrådsforliget og diskussionen af en længe ventet rapport fra højhastighedskomiteen om, hvordan Danmark kan blive en af verdens førende bredbåndsnationer.

"Jeg vil offentliggøre de mål, som jeg agter at forfølge, om et par uger," lyder det fra Helge Sander, som ikke vil løfte sløret for, hvilke mål og succeskriterier, det specifikt drejer sig om.

Længe til rokaden er en realitet
Helge Sander er sammen med udenrigsminister Per Stig Møller (K) de længst siddende ministre i den nuværende VK-regering med støttepartiet Dansk Folkeparti, der tog den politiske magt i 2001, da de skubbede Nyrup & Co. af tronen.

Siden har Helge Sander i medierne været spået færdig flere gange, men det rører tilsyneladende ikke herningenseren.

"Jeg er stille og rolig, og derfor ser jeg frem til, hvad statsministeren melder ud. Jeg tror dog, at der godt kan gå et stykke tid, før han melder noget ud," lyder det fra Helge Sander.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.