Sander afviser exit-planer - vil blive som minister

Videnskabsminister Helge Sander vil ikke alene fortsætte på ministerposten efter en ministerrokade. Han vil også have flere ansvarsområder.

Flere politiske kommentatorer har spået, at videnskabsminister Helge Sander (V) er den første minister på vej mod fejebladet, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inden for de kommende uger eller måneder forventeligt begynder at rokere rundt på sit ministerhold.

Men Helge Sander er ikke en færdig mand i Videnskabsministeriet. Altså, hvis man spørger ham selv.

"Beslutningen er udelukkende op til statsministeren," lyder det kortfattet fra Helge Sander, som samtidig bedyrer over for Computerworld, at han meget gerne vil fortsætte som chef i Videnskabsministeriet og endda tage ansvaret for nye ressortområder.

Det skulle i givet fald dreje sig om alle videregående uddannelser - herunder professionshøjskoler, der på nuværende tidspunkt hører under Undervisningsministeriet.

Stor tilfredshed og mere end flueben
"Der er mange politiske eksperter, der gør sig bemærkede i pressen, og det fylder jo alt sammen i avisspalterne," siger Helge Sander om vurderingerne af hans måske kommende fyring som videnskabsminister, som flere politiske iagttagere hævder over for Computerworld, er noget nær et faktum.

Til julefrokosten i Videnskabsministeriet sagde Helge Sander da også, at "Videnskabsministre kommer og går, men ministeriet bør bestå".

Den sætning bliver af flere kilder tolket som et slags farvel til embedsfolkene på forhånd.

Men den udlægning er Helge Sander - ikke overraskende - uenig i.

"Ja, den slags skal man nok ikke lægge for meget i. Jeg håber bare ikke, at ministeriet bliver sprængt efter en ministerrokade," lyder det fra videnskabsministeren.

Og han siger samtidig, at han kan kigge tilbage på sine foreløbig otte år i ministeriet med stor tilfredshed.

"Vi kan sætte flueben ud for alle de mål, som vi har sat os - og mere til," fortæller Helge Sander.

Er der visioner på vej?
Videnskabsministeren fastslår, at han gerne vil have indført og diskuteret flere ting i 2010.

Lige rundt om hjørnet drejer det sig blandt andet om indførelsen af Forskningsrådsforliget og diskussionen af en længe ventet rapport fra højhastighedskomiteen om, hvordan Danmark kan blive en af verdens førende bredbåndsnationer.

"Jeg vil offentliggøre de mål, som jeg agter at forfølge, om et par uger," lyder det fra Helge Sander, som ikke vil løfte sløret for, hvilke mål og succeskriterier, det specifikt drejer sig om.

Længe til rokaden er en realitet
Helge Sander er sammen med udenrigsminister Per Stig Møller (K) de længst siddende ministre i den nuværende VK-regering med støttepartiet Dansk Folkeparti, der tog den politiske magt i 2001, da de skubbede Nyrup & Co. af tronen.

Siden har Helge Sander i medierne været spået færdig flere gange, men det rører tilsyneladende ikke herningenseren.

"Jeg er stille og rolig, og derfor ser jeg frem til, hvad statsministeren melder ud. Jeg tror dog, at der godt kan gå et stykke tid, før han melder noget ud," lyder det fra Helge Sander.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.