Fiberselskabet ComX' ejer, Finn Helmer, fortæller, at hans firma kan være på vej ind som udbyder i TDC's fibernet.

Finn Helmer håber på åben dør i TDC's fibernet

Det giver Finn Helmers ComX nye forretningsmuligheder, at TDC holder sit nye fibernet åbent.

Når nogle døre lukker, åbner andre.

Det var det, der skete for Finn Helmer i november sidste år, da 15 elselskaber allierede sig og meddelte, at de vil lukke adgangen i deres fibernet for fremmede udbydere.

Problemet for Finn Helmer opstod, fordi hans fiberselskab, ComX, har cirka 25 procent af sine kunder hos Syd Energi, som blev en del af den lukkede fiberalliance.

Kort forinden havde TDC dog købt DONG's fibernet i hovedstadsregionen, og selskabets topchef, Henrik Poulsen, meldte med det samme, at fibernettet bliver åbent for fremmede udbydere. Og Finn Helmer oplyser nu, at han overvejer at rykke ind i teleselskabets net.

"Ja, vi henvender os og spørger om lov, men så må vi selvfølgelig se, om vi får lov og de rette betingelser. Men ja, vi vil gerne," fortæller Finn Helmer.

TDC opsagde kort før nytår aftalerne med de eksisterende udbydere i fibernettet, men det er ifølge teleselskabet for at genforhandle aftalerne ud fra en ny forretningsmodel.

Forhandler med Syd Energi
Der bliver derimod ikke tale om genforhandling i fiberalliancens netværk. Alliancens talsmand, Kim Frimer, har tidligere udtalt, at de fremmede udbydere skal forlade fibernettet, når de eksisterende aftaler udløber.

Det bliver muligvis også tilfældet for ComX, men Finn Helmer håber på at få en aftale på plads. De forhandlinger har fundet sted siden november.

"Ja, vi snakker stadig sammen, og vi leverer stadig (i Syd Energis net, red.). Og vi skal blive ved med at levere til udgangen af året, så der er ikke sket spor," fortæller han.

En mulighed kunne være, at ComX blev en del af elselskabernes fælles fiberprojekt.

"Jeg afviser det stadig ikke, men der bliver ikke snakket om det. Men det har jeg stadig ikke afvist. Jeg er jo åben for hvad som helst. Vi skal bare videre og lave noget fiber til hjemmet," siger Finn Helmer.

Tidligere har Kim Frimer også fortalt Computerworld, at tjenesteudbyderen Dansk Bredbånd lever på lånt tid i de fibernet, der står til at blive lukket. Bestyrelsesformanden for Dansk Bredbånd, Svenn Dam, mener dog, at selskabet også i fremtiden kan levere i hovedparten af nettene.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
5 gode råd til det sikre og effektive projektarbejde - og selvom det sker hjemmefra
Hjemme- og fjernarbejde behøver ikke at koste på produktiviteten i dine projekter. I dette whitepaper kan du derfor læse fem gode råd til at få dine projekter sikkert i hus - også selvom hovedparten af arbejdet sker andre steder end på arbejdspladsen. De fem råd handler blandt andet om kommunikationen, holdånden, sikkerheden og opsamling af viden når du arbejder hjemmefra.