Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Microsoft vil kun gemme brugerdata i seks måneder

Microsoft har offentliggjort planer om at forkorte den tid, virksomheden gemmer Bing-brugernes IP-adresser fra 18 til seks måneder.

Computerworld News Service: I august 2008 nedsatte Google den tid, de gemmer oplysninger om brugernes IP-adresser fra 18 til ni måneder. Og nu - knap halvandet år senere - følger Microsoft efter.

Microsofts ledelse forklarer dog, at virksomhedens initiativ går langt længere end Googles, eftersom Microsoft planlægger at slette alle dele af IP-adressen efter seks måneder, mens Google beholder dele af adressen også efter den selvvalgte ni-måneders regel.

Det vil tage Microsoft mellem 12 og 18 måneder at gennemføre den nye og strammere data-politik, oplyser virksomheden i et blog-indlæg.

Begge selskabers initiativer skal ses som en reaktion på det europæiske pres, der er opstået på baggrund af bekymringer over de privacy-implikationer, det kan have at gemme IP-adresser.

Den såkaldte 'Artikel 29 gruppe', der består af personer, der arbejder med data-beskyttelse fra alle EU's 27 medlemslande, har bedt de ledende søgemaskine-producenter om svar inden slutningen af måneden.

En IP-adresse kan ikke med sikkerhed udpege den person, der sidder ved en computer eller går på nettet via en telefon, men den kan identificere præcist hvilken computer eller telefon, der er blevet brugt, og hardware kan ofte kædes sammen med specifikke personer.

Forbedret privacy

Microsoft og Google argumenterer for, at jo mindre data søgemaskinen har adgang til, jo dårligere vil den være til at opfylde brugernes specifikke behov. De pointerer desuden, at det gemte søgedata hjælper virksomhederne i kampen mod internet-svindel og spam.

Brendon Lynch, der er chef for privacy-politikken ved Microsoft, udtaler dog, at Bing ikke vil give en dårligere søgeoplevelse, selv om IP-adresserne kun bliver gemt i seks måneder.

"Søgekvaliteten bliver den samme, men privacy vil blive forbedret," sagde han.

John Vassallo, der er EU-vicepresident hos Microsoft, opfordrer konkurrerende søgevirksomheder og ikke mindst Google, der er ledende på markedet, til at følge Microsofts eksempel og nedsætte perioden.

"Der burde være en fælles linje. Den største søge-udbyder gemmer flere data end nogen andre, og vi mener, at det er kritisk, at specielt den markeds-ledende virksomhed gør som os," tilføjer John Vassallo.

Google og Yahoo, en anden populær søgemaskine, var ikke umiddelbart parat til at kommentere på Microsofts nye tiltag.

Talsmand for Google, Bill Echikson, fortalte, at hans virksomhed i den nærmeste fremtid vil fremkomme med et skriftligt svar til Artikel 29 gruppen. Google vil dog ikke ændre sin ni-måneders politik.

"Vi gemmer data for at forbedre både tjenester og sikkerhed for vores brugere, såvel som for at beskytte deres privacy. Vi er stadig overbeviste om, at vores nuværende politik repræsenterer en ansvarlig balance," lød det fra Googles internationale privacy-chef, Peter Fleischer, i en udtalelse.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital