Artikel top billede

For to år siden stod Stein Bagger på Lotusphere 2010 og smilede over sit cloud-projekt. I 2010 er det kun software-platformen, der overlede IT Factory-kollapset. Foto: Mads Elkær. (Foto: Mads Elkær)

IT Factory-software får comeback hos IBM

Den tidligere så mystificerede IT Factory-software har fået et gedigent comeback hos IBM, der tildeler softwaren en prestigefyldt top-pris.

Det skulle have været så godt, men endte som danmarkshistoriens største it- og finansskandale.

Da det nu konkursramte IT Factory for to år siden førte sig frem på IBM-konferencen Lotusphere 2008 med en alfa-version af sin Platform-as-a-Service-software (PaaS) var tidligere direktør Stein Bagger på toppen, og selskabet blev hyldet fra scenen af den daværende øverste Lotus-chef Mike Rhodin ved konferencens åbningsshow.

På toppen vurderede Danske Bank it-fabrikken til at være omkring otte milliarder kroner værd.

Siden gik det som bekendt nedad bakke. Helt ned i et sort hul, hvorefter softwaren blev solgt til det tyske it-selskab Group for knap seks millioner kroner.

I november blev tyskernes PaaS så lanceret, efter platformen ifølge IT Factory's tidligere udviklingsdirektør og nuværende udviklingschef i Group, Carsten Sjørup, kun manglede de sidste 20 procents udviklingsarbejde ovenpå de eksisterende IT Factory-koder.

Nu er produktet færdigudviklet

Platformen blev i sidste uge fremvist på IBM-konferencen Lotusphere, hvor den tyske konference-hovedsponsor Group vandt den europæiske CTO-pris for Group Live Platform som det bedste software-produkt fra en europæisk IBM-partner.

"Jeg har det rigtig godt med, at platforms-produktet er blevet færdigudviklet, og jeg nu er tilbage på Lotusphere. Jeg er sikker på, at de fleste tidligere IT Factory-ansatte har det på samme måde - der er trods alt lagt mange arbejdstimer i platformsudviklingen," sagde Carsten Sjørup til Computerworld på Lotusphere 2010.

Interesse for Groups PaaS

Alene på åbningsdagen af Lotusphere var 125 nysgerrige personer forbi Groups fire stande for at se nærmere på produktet og få demonstreret Group-cloud'en på konferencens usle internetforbindelser, der ofte lå langt under en downloadstream på én megabit i sekundet.

Prisen på godt 30.000 kroner for en dedikeret forbindelse til standene på én megabit per sekund for tre dages forbrug, havde Group forinden takket nej til.

Givetvis er mange af de 125 fra førstedagen dog kommet forbi Group-standen for at deltage i diverse konkurrencer, men det tyske selskabs topboss, Joerg Ott, oplyser til Computerworld, at fire "meget interesserede" selskaber under Lotusphere har vist interesse for platformen.

De fire interesserede købere skal nu til yderligere informationsmøder i denne og de kommende uger.

Derudover skal sælgerne hos den tyske it-virksomhed i gang med at pløje hundredevis af salgsleads fra Lotusphere-konferencen igennem.

Tidligere har Group fortalt til Computerworld, at selskabet har som mål for 2010 at nå minimum 60 PaaS-kunder, der tilsammen kan generere 3.500 slutbrugere på Group Live-platformen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere