Venstre: Danmark vrager ikke Microsoft

Venstre raser over SF, der dømmer OOMXL ude. Der er heller ikke tale om en ODF-sejr, pointerer partiet.

Blot få timer efter Folketingets partier har indgået en fælles aftale om åbne standarder farer parterne i kødet på hinanden.

Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen kalder SF melding om en ODF-sejr for noget vås.

"Der er tale om en aftale om nogle kriterier som ekspertudvalget og OIO-komiteen skal vurdere. Så det med en ODF-sejr er noget vås," siger han.

Han kalder i stedet aftalen for en sejr for åbne standarder.

Lodret forkert
Samtidig kritiserer han skarpt it-ordfører Hanne Agersnaps udtalelse til Computerworld, hvor hun siger:

"OOXML kan ikke umiddelbart komme på listen, da det kræver at den er implementeret i sin helhed af flere leverandører og flere platforme".

"Det er lodret forkert, " siger Michael Aastrup-Jensen, der igen påpeger, at et udvalg i sidste ende skal vurdere det.

Samtidig noterer han sig Microsofts egen udmelding om, at OOMXL lever op til kriterierne.

Michael Aastrup-Jensen mener, at der er tale om rent spin, når der tales om en ODF-sejr.

"Det er helt hen i vejret. Det er spin," siger han.

Ministeren på banen
Den udlægning af aftalen, der har været fra flere kanter, har gået videnskabsminister Helge Sander (V) til at udsende en pressemeddelelse.

Heri understreger han, at der med aftalen er enighed om fra Folketinget ikke at blande sig i, om offentlige myndigheder anvender softwareprodukter fra hverken den ene eller den anden leverandør.

"Derfor må jeg vende mig skarpt imod, at tilhængere af bestemte leverandører udlægger den politiske enighed som vendt mod Microsoft," siger ministeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.