"Det hastigt voksende marked for grøn it er også en markant eksportmulighed for Danmarks mange innovative virksomheder," siger videnskabsminister, Helge Sander (V).

Har du Danmarks bedste grønne it-løsning?

Klima-it: Dansk it, IT-Branchen og Videnskabsministeriet skyder konkurrencen om Danmarks Grøn It Pris 2010 i gang. Alle virksomheder kan deltage.


Hvilke to offentlige eller private virksomheder er bedst til at reducere energiforbrug gennem anvendelse af it?

Under den parole er de to it-interesseorganisationer Dansk IT og IT-Branchen gået sammen med Videnskabsministeriet om at uddele priser til de to danske virksomheder, der har gør den bedste indsats med at bruge it til at skåne omgivelserne.

Alle danske virksomheder kan deltage i konkurrencen, og der uddeles to priser for henholdsvis Strategi og Innovation.

Ifølge konkurrence-betingelserne præmierer Strategiprisen en virksomhed eller institution, der gennem en handlingsplan har "iværksat effektfulde bemærkelsesværdige initiativer til at nedbringe virksomhedens miljøbelastning gennem it".

Vi skal satse stort
Innovationsprisen præmierer en virksomhed eller institution, som "på en fornyende måde har demonstreret mulighederne for at reducere miljøbelastningen gennem it".

"Grønne it-løsninger er et område, som Danmark bør satse stort på. Ikke alene er grøn it et vigtigt middel til at imødegå klimaforandringerne. Det hastigt voksende marked for grøn it er også en markant eksportmulighed for Danmarks mange innovative virksomheder. Jeg ser frem til vurderingen af de indsendte projekter og til at kåre prismodtagerne," udtaler videnskabsminister Helge Sander (V).

Forskellige former for grøn it
Der er flere muligheder, for de virksomheder, der vil deltage i konkurrencen. De kan stille op med energirigtig datahåndtering, systematisk indkøb af energirigtigt udstyr, energisparekampagner, reduktion af deres bygningers energiforbrug eller it-løsninger, der overflødiggør transport.

Virksomheder, der ønsker at deltage med projekter, kan tilmelde sig via Dansk IT's hjemmeside senest fredag 19. marts 2010.

Priserne uddeles af videnskabsminister, Helge Sander på Dansk IT's årskonference torsdag 27. maj 2010.

Sidste år fik virksomheden Flex-Control, der udvikler løsninger til det intelligente hjem, Innovationsprisen, mens Strategiprisen gik til den rådgivende ingeniørvirksomhed Cowi.

Dommerpanelet i konkurrencen består af direktør Preben Mejer fra InnovationLab, administrerende direktør Per Andersen fra IDC Nordic, partner Peter Dreyer fra Seismonaut samt professor Henrik Madsen fra Danmarks Tekniske Universitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.