Artikel top billede

Jim Hagemann Snabe er ny topchef for SAP. Foto: SAP. (Foto: Wolfram Scheible / SAP AG /)

Dansker ny topchef for SAP efter chef-rokade

Topchefen for den tyske it-gigant SAP, Leo Apotheker, fratræder stillingen. Dansker udnævnt til ny topchef for den tyske it-gigant.

Den tyske it-gigant SAP's topchef, Leo Apotheker, forlader posten som koncernchef.

SAP meddeler, at den afgående, der har været ansat i SAP i 20 år, allerede er blevet erstattet af danskeren Jim Hagemann Snabe samt Bill McDermot, der indtil videre skal deles om ledelsen af selskabet.

Jim Hagemann Snabe bliver udviklingschef, mens Bill McDermot bliver driftschef i et såkaldt 'executive board'.

Ingen forklaring

Det tyske kæmpe-selskab kommer ikke med nogen forklaring på, hvorfor Leo Apotheker forlader den magtfulde post som selskabets øverste chef.

Dog ligger det fast, at SAP fornylig har meddelt, at selskabet i fjerde kvartal fik et omsætningsfald på ni procent i forhold til samme kvartal et år tidligere, mens netto-indtjeningen faldt med 12 procent.

Dog er selskabets omsætning for hele året vores med 11,3 procent.

Selskabet meddeler, at den nye model med et ledelses-team "vil gøre det muligt for SAP at samstemme innovation med kundernes behov på en langt bedre måde."

Også herhjemme har SAP været i gang med udskiftninger på topniveau. I begyndelsen af januar fratrådte den øverste chef for SAP's nordiske forretning, danskeren Karen Nielsen, under stor mystik og med meget kort varsel.

Hun blev fulgt af Kenneth Mandrup, tidligere mangeårig chef for SAP's danske forretning, der røg ud af selskabet i slutningen af januar.

Leo Apotheker har været topchef for SAP i under et år.

SAP har tidligere haft en topchef-struktur, hvor ledelsen af selskabet har været delt mellem flere personer, nemlig selskabets stifter Hasso Plattner og Henning Kagermann.

Ligeledes har Henning Kagermann og Leo Apotheker tidligere delt rollen, indtil Leo Apotheker overtog den fulde ledelse af selskabet i forsommeren 2009, da Henning Kagermann gik af.

Angiveligt er det Hasso Plattner, der har ønsket at vende tilbage til denne struktur, som Leo Apotheker i flere tilfælde har modsat sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?