Artikel top billede

Meget snart lukker Microsoft døren for support af de ældre Windows-versioner.

Sig farvel til supporten af din XP

Om to måneder udløber understøttelsen af Vista RTM, og om fem måneder er det XP SP2 og Windows 2000, der står for tur.

Computerworld News Service: Få dage efter at Microsoft advarede brugerne af Windows 7 RC om, at den gratis udgave snart udløber, påminder virksomheden nu de af sine kunder, der kører Windows 2000, XP og Vista, om, at understøttelsen af disse ældre versioner af Windows snart udløber.

13. april vil Microsoft droppe supporten af Vista RTM (release to manufacturing) - et begreb, der bruges om det software-build, som virksomheden lancerede til detailhandlen i januar 2007. Efter denne dato - der også er en såkaldt Patch Tuesday - vil Microsoft ikke længere tilbyde sikkerheds-opdateringer til Vista RTM, oplyser Jerry Bryant, der er senior manager hos Microsoft Security Response Center (MSRC).

Brugere bør i stedet opgradere til Vista Service Pack 1 (SP1) eller endnu bedre til Vista SP2, forklarer Bryant. Microsoft lancerede SP1 og SP2 i henholdsvis marts 2008 og maj 2009.

Det er Microsofts målsætning at understøtte et RTM-build af Windows i mindst 24 måneder efter udgivelsen af den første service pack og at understøtte enhver service pack i lige så lang tid, efter den er kommet en ny version.

Både Windows 2000 og Windows XP bliver ikke længere understøttede efter 13. Juli 2010, tilføjer Bryant i et blogindlæg på MSRC-bloggen.

Microsoft vil indstille al support af Windows 2000 i juli, hvilket sætter en stopper for nye sikkerhedsopdateringer til det alrende styresystem, der kan fejre 10 års jubilæum i denne måned.

Windows XP SP2 - den populære opdatering fra 2004, der gav bedre sikkerhed til det hårdt trængte styresystem - vil også miste supporten 13. juli. For fortsat at modtage sikkerhedsopdateringer er man som bruger nødt til at opgradere til opdateringen fra maj 2008, SP3. Bryant siger, at "mange" kunder stadig bruger SP2, og han opfordrer til at opgradere til enten SP3 eller til Windows 7.

Windows XP er ifølge webanalysefirmaet NetApplications.com installeret på 66 procent af alle de computere, der var på nettet i sidste måned, mens Vista lå på 17,5 procent, og Windows 2000 på sølle 0,6 procent.

I sidste uge påmindede Microsoft brugerne af Windows 7 Release Candidate (RC), at den gratis udgave af det ny styresystem fra mandag 15. februar vil begynde at advare om en frist 1. marts. Den dato vil styresystemet nemlig begynde automatisk at genstarte hver anden time.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere