Artikel top billede

Motorola på vej med total opsplitning af selskabet

Motorola er på vej med en stor opsplitning af selskabet, der vil fjerne det Motorola, vi kender i dag, fra landkortet.

Motorola er efter al sandsynlighed på vej med en stor opsplitning af selskabet, der inkluderer frasalg af forretningsenheder og børsnotering af andre.

Ifølge Wall Street Journal har Motorolas bestyrelse diskuteret opsplitningen på et bestyrelsesmøde i slutningen af januar.

Der er dog endnu ikke blevet truffet en endelig beslutning.

Centralt i drøftelserne står muligheden for at udskille Motorolas settop-boks- og mobiltelefon-divisionerne og børsnotere dem. Det er planer, som Motorola tidligere har puslet med.

Samtidig går overvejelserne i retning af at sælge hele forretningsdivisionen for udstyr til trådløse netværk.

Angiveligt skal Motorola - der på mange måder er blevet kørt bag om dansen i de senere år - se fremtidspotentiale i at satse entydigt på settop-bokse og mobiltelefoner.

Hvem vil betale mest?

Wall Street Journal skriver, at en budrunde for udstyrs-divisionen snart vil blive indledt.

Angiveligt skal blandt andet kinesiske Huawei være interesseret i at købe divisionen.

Motorola har været på en nedadgående glidebane i flere år.

Selskabet var i sin tid den første producent, der sendte en mobiltelefon på markedet. Den kan du se her.

I begyndelsen af dette årti havde selskabet også en gigantsucces med mobiltelefonen Razr, der solgte mere end 100 millioner eksemplarer.

Det er dog siden hen gået ned ad bakke, og Razr er aldrig blevet fulgt op af en ny storsællert, og Motorola har aldrig været i stand til bare at komme i nærheden af tidligere tiders position.

I november annoncerede Motorola, at selskabet vil gøre et forsøg på at generobre mobilscenen med satsningen Droid.

Det kan meget vel være det sidste skud i bøssen for mobilproducenten, hvis den skal få en fod inden for på det lukrative marked for smartphones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere