Microsoft: Pas på vores antivirus-software

Microsofts antivirus-løsning, Security Essentials, er udsat for falske kopier med skadelig kode.

Microsofts gratis antivirus-løsning til Windows-brugerne, Security Essentials, blev frigivet for omkring fire måneder siden, og har generelt fået gode anmeldelser med på vejen - dog ikke af konkurrenterne.

Pakken, der allerede er blevet downloadet flere millioner gange, er dog nu kommet i problemer.

selskabets officielle sikkerheds-blog skriver Microsoft, at Security Essentials er udsat for falske kopier, der indeholder skadelig kode.

"Et af de ældste tricks, som slyngelagtige antivirus-produkter anvender, er at anvende et navn eller "look and feel", der minder om lovlig software … Så det var uundgåeligt, at dagen matte komme, hvor en forbryder ville forklæde sig som noget, der minder om Microsoft Security Essentials," skriver Microsoft-medarbejder David Wood.

Den falske antivirus—software bærer navnet "Security Essentials 2010" og er i virkeligheden Trojan:Win32/Fakeinit.

500

Den falske software kalder sig Security Essentials 2010.


"Fakeinits downloader installerer ikke bare den falske scanner - den holder også øje med andre processer og forsøger at udslette dem, den ikke kan lide ved at hævde, at de er inficerede," skriver David Wood på Microsoft-bloggen.

Samtidig sænker den falske software niveauet på en række sikkerhedsindstillinger, blokerer for adgangen til en række web-domæner, heriblandt Ebay.com, og ændrer skrivebordets baggrund, så brugeren ser det nedenstående billede.

500

Sådan kan dit skrivebord komme til at se ud, hvis du får besøg af "Security Essentials 2010."


Du kan læse mere om den falske antivirus-software her.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.