Artikel top billede

EU stemmer for åbenhed om antipirat-forhandlinger

Et flertal i EU-Parlamentet stemte i dag, onsdag, for mere åbenhed i den omstridte antipirat-aftale.

De omstridte og hemmelige forhandlinger om den omdiskuterede antipirat-aftale, ACTA, bliver måske mere åbne fremover.

Europa-Parlamentet vedtog nemlig for få minutter siden med overvejende majoritet en resolution, som skal sikre mere gennemsigtighed og åbenhed i forhandlingerne.

Såvel teleselskaber som rettighedsorganisationer har netop kritiseret forhandlingsprocessen for manglende åbenhed.

Derfor er offentlighedens kendskab til den omdiskuterede aftale primært baseret på stribevis af læk, senest fra den hollandske forhandlingsdelegation, der vurderede, at Danmark var det land i EU, som var mindst fleksibel i forhold til spørgsmålet om mere åbenhed i forhandlingerne, der senest fandt sted i Mexico .

Danmark har hidtil officielt støttet den linje, som EU-Kommissionen, der leder forhandlinger om ACTA på vegne af medlemslandende, har lagt.

Med dagens afstemning må EU-Kommissionen gå til næste forhandlingsmøde i New Zealand med budskabet om, at EU-politikerne kræver åbenhed om aftalen.

Er forhandlingsparterne ikke indstillet på at opfylde dette krav, kan politikerne i EU-Parlamentet i sidste ende stemme ACTA-aftalen ud, da det er i parlamentet, at den endelige beslutning om EU's deltagelse i den omstridte antipirat-aftale afgøres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.