Artikel top billede

Dansk halvleder-firma skovler millioner af kroner ind

Den danske halvleder-producent Topsil skovler penge ind. Fremtidsudsigterne er lyse og gunstige, vurderer selskabet.

Frederikssund-virksomheden Topsil skovler penge ind. For tredje regnskabsår i træk går det støt fremad for selskabet, der producerer halvledere.

Selskabets omsætning i regnskabsåret 2009 steg med 446 procent til i alt 424 millioner kroner, mens indtjeningen rundede de 84 millioner kroner.

Alle nøgletal ligger over det forventede, og regnskabet viser markant vækst på både top- og bundlinje.

Selskabet er da også svært tilfreds med resultatet, der har haft positiv afsmittende effekt på selskabets aktiekurs, der har været støt stigende i det seneste halve år.

Selv vurderer Topsils administrerende direktør, Keld Lindegaard Andersen, at selskabets rekordresultat bygger på Topsils snævre fokusering på udvalgte markeder.

Topsil besluttede sig i 2006 for at satse på det såkaldte 'power-marked' - levering af kompontenter til energibesparende og energieffektiviserende løsninger til eksempelvis transportsektoren samt til styringsværktøjer til energiproduktion.

Og den beslutning har ifølge direktøren vist sig 'helt rigtig'.

"Vi er i dag en af hovedaktørerne og indtager en førende markedsposition inden for silicium til very high power og high power-segmenterne," skriver han i regnskabet.

Markedet vil vokse 'betydeligt

Keld Lindegaard Andersen vurderer, at dette marked vil vokse 'betydeligt' i de kommende år på grund af blandt andet kraftig udbygning af energiinfrastrukturen.

Computerworld besøgte for nylig Topsil Semiconductors i Frederikssund, og du kan læse meget mere om produktionsmetoderne og forretningsudsigterne her.

Topsil købte i 2008 polske Cermat Silicon. Det kan du læse mere ]om her.

Regnskabet er det første, hvor det polske datterselskabs resultat er indregnet.

Topsil har i dag en bugnende ordrebog på især det såkaldte float zone-marked, hvor selskabet allerede har ordrer for 215 millioner kroner i bogen.

Selskabet planlægger nu at øge produktionskapaciteten til et niveau, der kan klare en omsætning på en milliard kroner.

Det er tre år siden, at Topsil Semiconductors røg ud i en voldsom krise. Det skete, da selskabets daværende leverandør af råsilicium opsagde leveringsaftalerne.

Det betød, at Topsil pludselig havde udsigt til ikke at kunne få leveret det altafgørende råmateriale til selskabets produktion, og selskabet stod faktisk på afgrundens rand. Det kan du læse mere om her.

Problemet blev dog løst, da det på falderebet fik indgået en leveringsaftale med en silicium-leverandør. Det kan du læse mere om her.

Du finder Topsils regnskab her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere