Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Sådan kan du tjene penge på SOA

Markedet for serviceorienteret arkitektur (SOA) er i vækst. Det vurderer IDC, der mener, at SOA kan forbedre sammenhængen mellem it og virksomhedernes forretningsmæssige behov.

Computerworld News Service: Markedet for SOA vil være vokset med op til en fjerdedel i 2013, vurderer analysehuset IDC.

Denne vækst vil blive ført an af Amerika efterfulgt af EMEA. Det fortæller Ruediger Spies, der er vice president for enterprise-applikationer hos IDC Central- og Østeuropa, Mellemøsten og Afrika, til IDC's SOA and Beyond Conference 2010 i London.

"Der er folk i markedet, der mener, at SOA's tid er forbi. Det kunne ikke være mere forkert," siger Spies, som også taler om, hvordan SOA kan udgøre en ramme for cloud computing.

Fra 2008 til 2013 vil forbruget af SOA på det amerikanske kontinent ifølge Spies stige med 24,7 procent, mens EMEA-regionen vil opleve en vækst på 24 procent, og Asien-Stillehavsregionen vil opleve en vækst på 23,2 procent.

Selvom EMEA vil opleve en lidt mindre vækst inden for SOA end Amerika, påpeger Spies dog, at "i Europa har vi allerede en bedre it-arkitektur end virksomhederne i USA, og derfor behøver forbruget ikke at være så højt i Europa, da det hele allerede er bedre forbundet."

Tænk langsigtet

SOA kan hjælpe til at forbedre sammenhængen mellem it og virksomhedernes forretningsmæssige behov, tilføjer han. Men for at SOA kan blive en succes, er virksomhederne dog nødt til at "tænke langsigtet."

"Arkitektur er ikke kun et projekt - det er et projekt, der er nødt til at strække sig over en del år," siger Spies.

"Typisk strækker SOA-projekter sig over længere tid end ERP-projekter, som kører omkring 12 til 13 år."

Soa er ikke for børn

Spies anbefaler, at man som SOA-arkitekt definerer virksomhedens værdi, hvilket kan gøre virksomheden i stand til at forstå, hvordan det bidrager til bundlinjen.

"Det handler udelukkende om integration. Som projektleder er man nødt til at forstå forretningskravene. Det bør ikke være nogen, der lige er blevet færdig på universitetet. Det er nødt til at være en person, der er accepteret på både forretnings- og it-siden," forklarer Spies.

Vejen mod skyen

Samtidig mener han - hvis det er designet ordentligt - at SOA kan udgøre grundlaget for en BPM-strategi (business process management), hvilket han beskriver som et "meget lille skridt" fra cloud computing.

"Fra nu af bliver cloud computing bare en anden sourcing-valgmulighed i udvælgelsen og erstatningen af eksisterende systemer," vurderer han.

Ved at adoptere cloud computing kan en virksomhed blive i stand til at reducere omkostningerne og øge fleksibiliteten.

Selvom integration er en af hovedudfordringerne ved cloud computing, insisterer Spies derudover på at: "hvis du har udført din SOA ordentligt, har du et roadmap for proces-arkitekturen og den informationsarkitektur, der udgør grundlaget for alting, samt for hvordan de to ting hænger sammen."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.