Artikel top billede

Microsoft: Slut med at crawle din Hotmail

Det er slut med at sende crawle-robotter gennem alle Hotmail-konti for at finde de emner, der skal udvælges annoncer efter. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Microsoft vil holde sig langt fra at crawle og scanne indhold og data i de mange millioner Hotmails, der findes på selskabets servere, som led i at målrette annoncering til brugerne.

Sådan lyder det højtideligt fra selskabet, hvor Tim O'Brien, chef for platform-strategi, siger, at Microsoft har et stort ansvar for at vedligeholde brugernes data som en del af de hostede applikationer, som eksempelvis Hotmail.

Løftet kommer i modsætning til Google, der fortsat scanner indholdet på Gmail-konti for at målrette de annoncer, der bliver vist.

Microsoft mener, at der med fremkomsten af de mange cloud-applikationer er opstået et hidtil uset tillidsforhold mellem kunde og leverandør.

Der er dog fortsat masser af muligheder i den annonce-finansierede model for tjenester, mener Tim O'Brien.

I Microsofts tilfælde vil annoncerne bare ikke blive udvalgt via en scanning af indholdet på mail-kontoen. De vil i stedet blive udvalgt via indsamlede oplysninger om brugerens køn, alder og interesser.

Det betyder, at annoncerne ikke vil blive baseret på data, der kan forbindes direkte til den pågældende bruger.

Vil gælde alle hostede tjenester

"Denne politik bliver indarbejdet i alle vores online-tjenester," siger Tim O'Brien.

En af tilgangene til de webbaserede email-tjenester er at sende en crawlerobot ind i alle e-mail-konti for at finde ord og temaer, der går igen mange gange.

Disse keywords bruges dernæst til at udvælge annoncer for bestemte produkter, der matcher de udvalgte ord. Ideen er, at disse afspejler en særlig interesse for den pågældende bruger.

En Google-talsmand bekræfter, at selskabets Gmail-platform indeholder en automatisk scanning efter keywords i e-mail. Dette sker med henblik på at levere annoncer, der er relevante for brugeren.

"Processen er den samme som den, som alle store leverandører af webmail anvender til at skanne efter virus og anvender til at holde spam ude," siger Brian Richardson fra Google.

Han understreger, at de skannede mails i både ud- og indbakken aldrig nogensinde bliver læst af mennesker.

Microsofts Tim O'Brien siger, at Microsoft har omkring 600 millioner unikke besøgende hver måned på de hostede applikationer.

Microsoft Office kommer med i de hostede applikationer med 2010-versionen. Windows Server er allerede i skyen med Windows Azure.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere