Artikel top billede

Microsoft: Slut med at crawle din Hotmail

Det er slut med at sende crawle-robotter gennem alle Hotmail-konti for at finde de emner, der skal udvælges annoncer efter. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Microsoft vil holde sig langt fra at crawle og scanne indhold og data i de mange millioner Hotmails, der findes på selskabets servere, som led i at målrette annoncering til brugerne.

Sådan lyder det højtideligt fra selskabet, hvor Tim O'Brien, chef for platform-strategi, siger, at Microsoft har et stort ansvar for at vedligeholde brugernes data som en del af de hostede applikationer, som eksempelvis Hotmail.

Løftet kommer i modsætning til Google, der fortsat scanner indholdet på Gmail-konti for at målrette de annoncer, der bliver vist.

Microsoft mener, at der med fremkomsten af de mange cloud-applikationer er opstået et hidtil uset tillidsforhold mellem kunde og leverandør.

Der er dog fortsat masser af muligheder i den annonce-finansierede model for tjenester, mener Tim O'Brien.

I Microsofts tilfælde vil annoncerne bare ikke blive udvalgt via en scanning af indholdet på mail-kontoen. De vil i stedet blive udvalgt via indsamlede oplysninger om brugerens køn, alder og interesser.

Det betyder, at annoncerne ikke vil blive baseret på data, der kan forbindes direkte til den pågældende bruger.

Vil gælde alle hostede tjenester

"Denne politik bliver indarbejdet i alle vores online-tjenester," siger Tim O'Brien.

En af tilgangene til de webbaserede email-tjenester er at sende en crawlerobot ind i alle e-mail-konti for at finde ord og temaer, der går igen mange gange.

Disse keywords bruges dernæst til at udvælge annoncer for bestemte produkter, der matcher de udvalgte ord. Ideen er, at disse afspejler en særlig interesse for den pågældende bruger.

En Google-talsmand bekræfter, at selskabets Gmail-platform indeholder en automatisk scanning efter keywords i e-mail. Dette sker med henblik på at levere annoncer, der er relevante for brugeren.

"Processen er den samme som den, som alle store leverandører af webmail anvender til at skanne efter virus og anvender til at holde spam ude," siger Brian Richardson fra Google.

Han understreger, at de skannede mails i både ud- og indbakken aldrig nogensinde bliver læst af mennesker.

Microsofts Tim O'Brien siger, at Microsoft har omkring 600 millioner unikke besøgende hver måned på de hostede applikationer.

Microsoft Office kommer med i de hostede applikationer med 2010-versionen. Windows Server er allerede i skyen med Windows Azure.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere