Artikel top billede

Apple vil vise annoncer på din iPhone

Med en ny-udviklet annonceplatform sigter Apple efter at tvangsfodre din iPhone med annoncer.

Computerworld News Service: Apple er klar med en ny annonce-platform, der er udviklet specifikt til styresystemet til iPhone, iPhone OS.

Den ny teknologi hedder iAd og vil blive bygget direkte ind i den kommende opdatering af Apples mobile styresystem. Den kan du læse mere om her.

"En masse af apps'ene til iPhonen er gratis, mens mange af de øvrige koster 10 eller 20 kroner. Det kan vi lide, og det kan brugerne lide. Men udviklerne er nødt til at have en måde at tjene penge på. Og det vil vi gerne hjælpe dem med," siger Steve Jobs, administrerende direktør i Apple.

Annoncer direkte i dine apps

Med iAd får udviklerne mulighed for at indbygge annoncer direkte i de apps, som de lægger ind i App Store, hvor iPhone-brugerne kan hente apps.

Annoncerne skal til gengæld designes på en måde, hvor de fungerer som en slags mini apps inden i de rigtige apps. De skal skrives alene på HTML5-standarden - en klar hilsen fra Apple til Adobes konkurrerende Flash-platform.

Ifølge Steve Jobs bruger den gennemsnitlige iPhone-bruger omkring 30 minutter om dagen på apps.

"Hvis vi nu sagde, at vi ville vise en annonce hver tredje minut, ville det give 10 annonce-visninger per enhed per dag. Inden længe vil vi have 100 millioner enheder, der kører på iPhone OS. Det svarer til en milliard annonce-muligheder per dag i iPhone- og iPod Touch-universet," siger Steve Jobs.

Interaktiviteten er helt central i den nye annonce-teknologi.

"Vi sigter også efter at ændre annonce-kvaliteten," siger Steve Jobs.

Siden annoncerne er baseret på velkendte teknologier, vil udviklerne også kunne bygge apps for tredjepart.

Annoncerne, der skal vises via iAd-platformen, vil blive solgt direkte af Apple, der vil dele indtægterne med de udviklere, der hoster dem.

I dag deles indtægterne fra App Store i et 70-30 split, men sådan bliver det ikke i dette nye tilfælde. Her vil 60 procent af indtægterne på annonce-salget blive delt med udvikleren.

Den kommende iPhone 4.0 opdatering - som du kan læse mere om her - vil indeholde mere end 100 bruger-features og 1.500 nye API'er for udviklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere