8.000 butikker har travlt med at få chip-terminaler

Forretninger uden en chip-terminal kan ikke modtage Dankort-betalinger efter 1. juli. Til gengæld kan de indkøbe terminaler, der gør det muligt at modtage betalinger, selvom netværket er nede.

Om to en halv måned skal alle handelsdrivende have udskiftet deres betalingsterminaler, så de kan modtage betalingskort med chip.

Det betyder, at omkring 8.000 mindre forretninger har travlt med at få udskiftet deres nuværende terminaler,
for det er kun i nødsituationer, at magnetstriben må aflæses.

De 8.000 butikker anvender på nuværende tidspunkt en en magnetstribeløsning med underskrift, og de skal derfor inden 1. juli have udskiftet udstyret, hvis de ønsker at tage imod betalingskort efter denne dato.

PBS oplyser, at kravet derudover også gælder ubetjente løsninger som eksempelvis billet- og parkeringsautomater.

"Har kortet en chip, skal den læses. Kun hvis dette ikke lykkes, eller kortet ikke er udstyret med en chip, må magnetstriben benyttes. Det vil bringe de sidste forretninger med på chip-bølgen og give betalingssikkerheden i Danmark et yderligere løft," skriver PBS på sin hjemmeside.

Betal offline
Hvis de 8.000 butikker skal ud og investere i det nyeste skrig på markedet, så oplyser PBS, at det er muligt at få terminaler med offline-betaling.

Det betyder, at hvis terminalen ikke kan etablere en online-forbindelse til PBS, så vil transaktionen blive lagret i terminalen og derpå videresendt, når online-forbindelsen er genetableret.

På den måde vil kunderne ikke opleve at gå forgæves, hvis Dankort-systemet er nede i flere timer, som det eksempelvis var tilfældet natten til Skærtorsdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.