Artikel top billede

Få overblikket: Alt om gigant-datacentrene

Flere og flere virksomheder outsourcer drift og hosting af it til datacentre. Det medfører øgede krav til sikkerhed og energiudnyttelse i de gigantiske datahaller. Her kan du se, hvordan man gør.

Gigantiske datacentre skyder op i takt med, at stadig flere virksomheder overgiver sig til cloud computing og traditionel it-outsourcing.

Sikkerheden og energiudnyttelsen i de gigantiske datahaller er altafgørende.

Computerworld har i en række artikler sat fokus på, hvordan leverandørerne håndterer opgaven.

Kom med ned i kælderen i IBM's Copenhagen Campus-datacenter og se, hvordan man udnytter vinden til køling i et nyt HP-datacenter i England.

Få overblikket her:


Sådan fungerer Danmarks største datacenter
Reportage: Kom med ned i den topsikrede kælder i Danmarks største datacenter og se, hvordan man håndterer de samfundskritiske data.


Galleri: Tag med ind i IBM's topsikrede datacenter
Med 9.000 kvadratmeter datacenter og omkring 2.000 tilknyttede medarbejdere står IBM bag det største datacenter i Danmark. Kom med ned i de topsikrede lokaler.


Vinden afkøler datacentret - se hvordan
Det er dyrt at køle datacentre. Hvorfor ikke lade den kølige havluft gøre arbejdet i stedet for?


Der vil komme flere og større gigant-datacentre
Outsourcing til datacentre er en tendens, der kun vil blive forstærket i de kommende år, vurderer IDC. Se her, hvad der kommer til at drive markedet.Lær at tøjle din datacenter-leverandør

Flere og flere virksomheder outsourcer drift og hosting af it til eksterne datacentre. Men selve it-ansvaret kan ikke outsources, så du gør klogt i at stille de rigtige krav til leverandøren. Se hvilke.


Leder: Bliver din sky drevet af vanddamp eller kul?
Computerworld mener: Du har som datakunde pligt til spørge til, hvor dine billige cloud-løsninger rent faktisk bliver leveret fra.


Lever dit datacenter op til effektivitets-kravene?
EU, USA og Japan er blevet enige om fælles kriterier for måling af datacentres energieffektivitet - til gavn for både økonomien og miljøet.


Sådan virker storage-løsningerne på nettet
Det er sikkerhedsmæssigt helt forsvarligt at gemme virksomhedens data via en ekstern storage eller backup-tjeneste. Men gem kun de vigtige informationer, ellers kan det give bagslag.

Lær at gemme dine data sikkert oppe i skyen
Hvis man holder tungen lige i munden og hovedet koldt, er der mange fordele ved at gemme data i skyen. Her skal du koncentrere opmærksomheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere