Apple lukker og slukker for musik-satsning

Lukningen af en Apple-ejet musikstreaming-tjeneste er omgærdet med stor mystik.

De seneste dage er brugerne af musiktjeneste Lala.com blevet mødt af en meddelelse, der siger, at tjenesten lukker 30. maj og derfor ikke modtager nye brugere.

Musiktjeneste, der gør det muligt for brugerne at lytte til deres musikbibliotek via nettet, blev opkøbt af Apple i slutningen af sidste år.

Lukningen af Lala.com ser ud til foregå med lige så stor diskretion som opkøbet af musiktjenesten i sin tid.

Stor mystik
Computerworld beskrev sidste år, hvordan Apples opkøb af Lala.com var omgærdet af mystik.

I modsætning til, hvad der er kutyme ved virksomhedsopkøb, blev der ikke udsendt pressemedelelse med hurra-råb og store forkromede vendninger. I stedet sneg Apple en yderst kortfattet og formel pressemeddelelsen om opkøbet ud.

Lukningen giver fornyet liv til spekulationerne om, at Apple er på vej til at gå populære streamingtjenester som Spotify og Pandora i bedende med en streaming-baseret udgave af online-musikbutikken iTunes.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal spekulerer flere iagtagerer i den amerikanske it-branche i, at Apple lukker Lala.com, fordi virksomheden selv vil bruge teknologien.

En streaming-udgave af iTunes vil gøre det muligt for iTunes-kunder at lytte til musik på deres iPhone, uden at musikken bliver lagret direkte på telefonens hukommelse.

iTunes i skyen er på vej
Men en webbaseret udgave af iTunes vil dog først komme, når Apple har sikkerhed for, at tjenesten kommer til at virke stabilt med iPhone.

Den største hindring i denne sammenhæng er angiveligt 3G-dækningen hos den amerikanske teleoperatør AT&T. Det fortæller Michael McGuire, analytiker for it- analysehuset Gartner, til Wall Street Journal.

"En eller anden form for cloud-service er uundgåelig, men spørgsmål er hvornår? Hvem ved?" lyder den kryptiske vurdering fra Gartner-analytikeren.

Allerede da Lala-opkøbet blev offentliggjort blev der spekuleret i, at Apple opkøbte virksomheden for at rydde en konkurrent af vejen og eventuelt anvende teknologien i sine egne produkter.

Og da Steve Jobs for få måneder siden lancerede den nyeste version af Apples styresystem til iPhone, blev der åbnet for multitasking.

I den forbindelse fremhævede Steve Jobs muligheden for, at iPhone-brugere kan benytte streaming-tjenesten Pandora samtidig med, at brugeren arbejder med andre iPhone-programmer.

En detajle, der er interessant, fordi Pandora potentielt kan udgøre en trussel mod både Apples eksisterende iTunes-forretning og en kommende streaming-udgave af iTunes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.