Artikel top billede

Apple lukker og slukker for musik-satsning

Lukningen af en Apple-ejet musikstreaming-tjeneste er omgærdet med stor mystik.

De seneste dage er brugerne af musiktjeneste Lala.com blevet mødt af en meddelelse, der siger, at tjenesten lukker 30. maj og derfor ikke modtager nye brugere.

Musiktjeneste, der gør det muligt for brugerne at lytte til deres musikbibliotek via nettet, blev opkøbt af Apple i slutningen af sidste år.

Lukningen af Lala.com ser ud til foregå med lige så stor diskretion som opkøbet af musiktjenesten i sin tid.

Stor mystik

Computerworld beskrev sidste år, hvordan Apples opkøb af Lala.com var omgærdet af mystik.

I modsætning til, hvad der er kutyme ved virksomhedsopkøb, blev der ikke udsendt pressemedelelse med hurra-råb og store forkromede vendninger. I stedet sneg Apple en yderst kortfattet og formel pressemeddelelsen om opkøbet ud.

Lukningen giver fornyet liv til spekulationerne om, at Apple er på vej til at gå populære streamingtjenester som Spotify og Pandora i bedende med en streaming-baseret udgave af online-musikbutikken iTunes.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal spekulerer flere iagtagerer i den amerikanske it-branche i, at Apple lukker Lala.com, fordi virksomheden selv vil bruge teknologien.

En streaming-udgave af iTunes vil gøre det muligt for iTunes-kunder at lytte til musik på deres iPhone, uden at musikken bliver lagret direkte på telefonens hukommelse.

iTunes i skyen er på vej

Men en webbaseret udgave af iTunes vil dog først komme, når Apple har sikkerhed for, at tjenesten kommer til at virke stabilt med iPhone.

Den største hindring i denne sammenhæng er angiveligt 3G-dækningen hos den amerikanske teleoperatør AT&T. Det fortæller Michael McGuire, analytiker for it- analysehuset Gartner, til Wall Street Journal.

"En eller anden form for cloud-service er uundgåelig, men spørgsmål er hvornår? Hvem ved?" lyder den kryptiske vurdering fra Gartner-analytikeren.

Allerede da Lala-opkøbet blev offentliggjort blev der spekuleret i, at Apple opkøbte virksomheden for at rydde en konkurrent af vejen og eventuelt anvende teknologien i sine egne produkter.

Og da Steve Jobs for få måneder siden lancerede den nyeste version af Apples styresystem til iPhone, blev der åbnet for multitasking.

I den forbindelse fremhævede Steve Jobs muligheden for, at iPhone-brugere kan benytte streaming-tjenesten Pandora samtidig med, at brugeren arbejder med andre iPhone-programmer.

En detajle, der er interessant, fordi Pandora potentielt kan udgøre en trussel mod både Apples eksisterende iTunes-forretning og en kommende streaming-udgave af iTunes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere