Artikel top billede

Apple lukker og slukker for musik-satsning

Lukningen af en Apple-ejet musikstreaming-tjeneste er omgærdet med stor mystik.

De seneste dage er brugerne af musiktjeneste Lala.com blevet mødt af en meddelelse, der siger, at tjenesten lukker 30. maj og derfor ikke modtager nye brugere.

Musiktjeneste, der gør det muligt for brugerne at lytte til deres musikbibliotek via nettet, blev opkøbt af Apple i slutningen af sidste år.

Lukningen af Lala.com ser ud til foregå med lige så stor diskretion som opkøbet af musiktjenesten i sin tid.

Stor mystik

Computerworld beskrev sidste år, hvordan Apples opkøb af Lala.com var omgærdet af mystik.

I modsætning til, hvad der er kutyme ved virksomhedsopkøb, blev der ikke udsendt pressemedelelse med hurra-råb og store forkromede vendninger. I stedet sneg Apple en yderst kortfattet og formel pressemeddelelsen om opkøbet ud.

Lukningen giver fornyet liv til spekulationerne om, at Apple er på vej til at gå populære streamingtjenester som Spotify og Pandora i bedende med en streaming-baseret udgave af online-musikbutikken iTunes.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal spekulerer flere iagtagerer i den amerikanske it-branche i, at Apple lukker Lala.com, fordi virksomheden selv vil bruge teknologien.

En streaming-udgave af iTunes vil gøre det muligt for iTunes-kunder at lytte til musik på deres iPhone, uden at musikken bliver lagret direkte på telefonens hukommelse.

iTunes i skyen er på vej

Men en webbaseret udgave af iTunes vil dog først komme, når Apple har sikkerhed for, at tjenesten kommer til at virke stabilt med iPhone.

Den største hindring i denne sammenhæng er angiveligt 3G-dækningen hos den amerikanske teleoperatør AT&T. Det fortæller Michael McGuire, analytiker for it- analysehuset Gartner, til Wall Street Journal.

"En eller anden form for cloud-service er uundgåelig, men spørgsmål er hvornår? Hvem ved?" lyder den kryptiske vurdering fra Gartner-analytikeren.

Allerede da Lala-opkøbet blev offentliggjort blev der spekuleret i, at Apple opkøbte virksomheden for at rydde en konkurrent af vejen og eventuelt anvende teknologien i sine egne produkter.

Og da Steve Jobs for få måneder siden lancerede den nyeste version af Apples styresystem til iPhone, blev der åbnet for multitasking.

I den forbindelse fremhævede Steve Jobs muligheden for, at iPhone-brugere kan benytte streaming-tjenesten Pandora samtidig med, at brugeren arbejder med andre iPhone-programmer.

En detajle, der er interessant, fordi Pandora potentielt kan udgøre en trussel mod både Apples eksisterende iTunes-forretning og en kommende streaming-udgave af iTunes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere