Artikel top billede

Arkivfoto: Ejendomsmæglerkæden home optræder ikke i artiklen.

Opkøb og fusioner er vejen frem i it-branchen

Danske virksomhedsmæglere melder, at der kommet gang i handlerne i it-branchen. Se hvorfor nogle opkøber virksomheder, mens andre vælger at fusionere.

Mange mindre og mellemstore virksomheder er pressede på økonomien, og de ser derfor salg af virksomheden som en mulig redning.

På den anden side står der en række større virksomheder, som ser muligheder i gode køb til en fornuftig pris.

Det er det billede, der tegner sig hos to store danske virksomhedsmæglere. De arbejder med at formidle kontakt mellem it-virksomheder, der går med planer om enten køb eller salg.

"Med krisen har de mindre firmaer fået et mere realistisk billede af værdien af deres egen virksomhed. De er pressede, og derfor er priserne kommet ned i et leje, hvor det er mere interessant for køberne," siger Gert Mortensen fra Schrøder Partners.

Schrøder Partners er virksomhedsmæglere med særligt fokus på køb og salg af it-, tele- og konsulentvirksomheder.

Det samme beretter virksomhedsmægler Jan Larsen fra LNP Corporate Finance. Han arbejder med it- og televirksomheder og melder, at der for alvor er kommet gang i opkøbene i 2010.

"Vi oplever meget stor interesse fra de større virksomheder. De har fået styr på den interne økonomi ved at omstrukturere og tilpasse omkostningerne. Så nu står de i en situation, hvor de har orden i eget hus og begynder at kigge fremad," siger Jan Larsen og fortsætter:

"Samtidig har de dog svært ved at skabe vækst, som markedet er lige nu. Derfor kan de bruge opkøb til at skabe den vækst. Derudover er prisniveauet for de virksomheder, der er til salg, et helt andet end for to år siden," siger han.

Ruster op til efter krisen

Gert Mortensen oplever, at køberne i høj grad er begyndt at se videre end krisen og derfor ser muligheder i opkøb.

"Folk vil gerne opruste, så de står stærkt efter krisen. De bruger opkøb til at få nye kompetencer ind i virksomheden og styrke eksisterende," siger han.

Han nævner Atea som en ressourcestærk virksomhed, der har set mulighederne i at udnytte de gode priser på mindre og mellemstore virksomheder til strategiske opkøb.

Blandt andet har Atea på kort tid overtaget AC Sikring, Calamus og Aprismo. Opkøb, der har hjulpet virksomhedens omsætning godt på vej.

De små fusionerer

Den anden tendens, der viser sig i markedet, er mindre virksomheder, som slår pjalterne sammen for at forbedre økonomien.

"Der er typisk fusion, når det gælder de mindre virksomheder, fordi de ikke har midlerne til at købe hinanden op. Samtidig er de så pressede, at alternativet er at gå ud af business," siger Gert Mortensen.

Det er også det, som Jan Larsen fra LNP Corporate Finance erfarer.

"Det er helt klart den anden trend i markedet. De små virksomheder er pressede på økonomien, og de har svært ved at gå ud og låne penge. Derfor slår de sig sammen og sparer nogle omkostninger, og de bliver dermed mere lønsomme," siger Jan Larsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.