Arkivfoto: Ejendomsmæglerkæden home optræder ikke i artiklen.

Opkøb og fusioner er vejen frem i it-branchen

Danske virksomhedsmæglere melder, at der kommet gang i handlerne i it-branchen. Se hvorfor nogle opkøber virksomheder, mens andre vælger at fusionere.

Mange mindre og mellemstore virksomheder er pressede på økonomien, og de ser derfor salg af virksomheden som en mulig redning.

På den anden side står der en række større virksomheder, som ser muligheder i gode køb til en fornuftig pris.

Det er det billede, der tegner sig hos to store danske virksomhedsmæglere. De arbejder med at formidle kontakt mellem it-virksomheder, der går med planer om enten køb eller salg.

"Med krisen har de mindre firmaer fået et mere realistisk billede af værdien af deres egen virksomhed. De er pressede, og derfor er priserne kommet ned i et leje, hvor det er mere interessant for køberne," siger Gert Mortensen fra Schrøder Partners.

Schrøder Partners er virksomhedsmæglere med særligt fokus på køb og salg af it-, tele- og konsulentvirksomheder.

Det samme beretter virksomhedsmægler Jan Larsen fra LNP Corporate Finance. Han arbejder med it- og televirksomheder og melder, at der for alvor er kommet gang i opkøbene i 2010.

"Vi oplever meget stor interesse fra de større virksomheder. De har fået styr på den interne økonomi ved at omstrukturere og tilpasse omkostningerne. Så nu står de i en situation, hvor de har orden i eget hus og begynder at kigge fremad," siger Jan Larsen og fortsætter:

"Samtidig har de dog svært ved at skabe vækst, som markedet er lige nu. Derfor kan de bruge opkøb til at skabe den vækst. Derudover er prisniveauet for de virksomheder, der er til salg, et helt andet end for to år siden," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.