Arkivfoto: Ejendomsmæglerkæden home optræder ikke i artiklen.

Opkøb og fusioner er vejen frem i it-branchen

Danske virksomhedsmæglere melder, at der kommet gang i handlerne i it-branchen. Se hvorfor nogle opkøber virksomheder, mens andre vælger at fusionere.

Mange mindre og mellemstore virksomheder er pressede på økonomien, og de ser derfor salg af virksomheden som en mulig redning.

På den anden side står der en række større virksomheder, som ser muligheder i gode køb til en fornuftig pris.

Det er det billede, der tegner sig hos to store danske virksomhedsmæglere. De arbejder med at formidle kontakt mellem it-virksomheder, der går med planer om enten køb eller salg.

"Med krisen har de mindre firmaer fået et mere realistisk billede af værdien af deres egen virksomhed. De er pressede, og derfor er priserne kommet ned i et leje, hvor det er mere interessant for køberne," siger Gert Mortensen fra Schrøder Partners.

Schrøder Partners er virksomhedsmæglere med særligt fokus på køb og salg af it-, tele- og konsulentvirksomheder.

Det samme beretter virksomhedsmægler Jan Larsen fra LNP Corporate Finance. Han arbejder med it- og televirksomheder og melder, at der for alvor er kommet gang i opkøbene i 2010.

"Vi oplever meget stor interesse fra de større virksomheder. De har fået styr på den interne økonomi ved at omstrukturere og tilpasse omkostningerne. Så nu står de i en situation, hvor de har orden i eget hus og begynder at kigge fremad," siger Jan Larsen og fortsætter:

"Samtidig har de dog svært ved at skabe vækst, som markedet er lige nu. Derfor kan de bruge opkøb til at skabe den vækst. Derudover er prisniveauet for de virksomheder, der er til salg, et helt andet end for to år siden," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.