Artikel top billede

Arkivfoto: Ejendomsmæglerkæden home optræder ikke i artiklen.

Opkøb og fusioner er vejen frem i it-branchen

Danske virksomhedsmæglere melder, at der kommet gang i handlerne i it-branchen. Se hvorfor nogle opkøber virksomheder, mens andre vælger at fusionere.

Mange mindre og mellemstore virksomheder er pressede på økonomien, og de ser derfor salg af virksomheden som en mulig redning.

På den anden side står der en række større virksomheder, som ser muligheder i gode køb til en fornuftig pris.

Det er det billede, der tegner sig hos to store danske virksomhedsmæglere. De arbejder med at formidle kontakt mellem it-virksomheder, der går med planer om enten køb eller salg.

"Med krisen har de mindre firmaer fået et mere realistisk billede af værdien af deres egen virksomhed. De er pressede, og derfor er priserne kommet ned i et leje, hvor det er mere interessant for køberne," siger Gert Mortensen fra Schrøder Partners.

Schrøder Partners er virksomhedsmæglere med særligt fokus på køb og salg af it-, tele- og konsulentvirksomheder.

Det samme beretter virksomhedsmægler Jan Larsen fra LNP Corporate Finance. Han arbejder med it- og televirksomheder og melder, at der for alvor er kommet gang i opkøbene i 2010.

"Vi oplever meget stor interesse fra de større virksomheder. De har fået styr på den interne økonomi ved at omstrukturere og tilpasse omkostningerne. Så nu står de i en situation, hvor de har orden i eget hus og begynder at kigge fremad," siger Jan Larsen og fortsætter:

"Samtidig har de dog svært ved at skabe vækst, som markedet er lige nu. Derfor kan de bruge opkøb til at skabe den vækst. Derudover er prisniveauet for de virksomheder, der er til salg, et helt andet end for to år siden," siger han.

Ruster op til efter krisen

Gert Mortensen oplever, at køberne i høj grad er begyndt at se videre end krisen og derfor ser muligheder i opkøb.

"Folk vil gerne opruste, så de står stærkt efter krisen. De bruger opkøb til at få nye kompetencer ind i virksomheden og styrke eksisterende," siger han.

Han nævner Atea som en ressourcestærk virksomhed, der har set mulighederne i at udnytte de gode priser på mindre og mellemstore virksomheder til strategiske opkøb.

Blandt andet har Atea på kort tid overtaget AC Sikring, Calamus og Aprismo. Opkøb, der har hjulpet virksomhedens omsætning godt på vej.

De små fusionerer

Den anden tendens, der viser sig i markedet, er mindre virksomheder, som slår pjalterne sammen for at forbedre økonomien.

"Der er typisk fusion, når det gælder de mindre virksomheder, fordi de ikke har midlerne til at købe hinanden op. Samtidig er de så pressede, at alternativet er at gå ud af business," siger Gert Mortensen.

Det er også det, som Jan Larsen fra LNP Corporate Finance erfarer.

"Det er helt klart den anden trend i markedet. De små virksomheder er pressede på økonomien, og de har svært ved at gå ud og låne penge. Derfor slår de sig sammen og sparer nogle omkostninger, og de bliver dermed mere lønsomme," siger Jan Larsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere