Artikel top billede

Vi køber virksomheder, der lider, siger Ateas administrerende direktør, Peter Trans.

Offensive opkøb sætter fut i Ateas omsætning

Ateas opkøbsstrategi sætter sine tydelige spor i virksomhedens seneste regnskab.

En offensiv opkøbsstrategi er med til at drive Ateas omsætning frem.

It-leverandøren har netop offentliggjort sit regnskab for første kvartal af 2010, og det viser en væsentlig omsætningsfremgang.

Sammenlignet med samme periode sidste år er omsætningen steget med 12,5 procent til cirka 1,34 milliarder kroner.

En stor del af fremgangen stammer fra Ateas efterårsopkøb af videokonference-leverandøren Calamus.

Køber forretninger, der lider

Ifølge Ateas administrerende direktør, Peter Trans, bidrager Calamus-købet med cirka fem procent af omsætningen.

Opkøbet er et led i en opkøbsstrategi, som Atea har ført gennem de seneste finanskrise-år.

"Vi har haft mod til at investere, selvom det har været hårde tider. De seneste år har været en oplagt mulighed for at købe op, fordi mange virksomheder virkeligt har måtte lide under krisen. Jeg sad for nylig og talte mig frem til 20 forhandlere, der er lukket i den seneste tid," siger han.

Udover Calamus har Atea i 2009 også overtaget hosting-delen af det konkursramte Mondo og har desuden købt software-virksomheden Aprismo og overvågningsvirksomheden AC Sikring.

Tidligere har Atea købt Dmsave, der laver remote back-up-løsninger, og for få år siden overtog Atea (dengang under navnet Topnordic) TDC's salg af medarbejderbredbånd og mobiltelefoner til erhvervskunder.

Fremgang på storage-område

Men Ateas omsætningsfremgang stammer, ifølge Peter Trans, ikke blot fra opkøb.

"Vi har set en stor fremgang på server- og storage-området. Det er et område, hvor vi har oplevet et markant dyk de seneste år, men kunder, der har trukket deres investeringer, kan efterhånden ikke trække dem længere," siger Peter Trans.

Han vurderer, at omsætningen på storage-området i dag er tilbage på 2007-niveau.

Peter Trans fremhæver desuden Ateas koncept 'Det frie valg', hvor virksomheden satser på at levere medarbejder-it til kundernes medarbejdere. Virksomhederne får ingen ekstra udgifter af ordningen, og medarbejderne kan opgradere deres gamle udstyr og afregne før skat.

Det har Peter Trans tidligere fortalt til Computerworld, og han forklarer, at forretningskonceptet bidrager med til en væsentlig del af omsætningsstigningen i årets første kvartal.

Stigende overskud

Bundlinjen viser et stigende overskud sammenlignet med første kvartal 2009. Overskuddet er steget fra 36,2 millioner til 48,2 millioner. En stor del af forklaringen er, at Atea gennem de seneste år har foretaget voldsomme omkostningsbeskæringer.

"Vi har ikke foretaget fyringer, men vi har skåret på stort set alt andet. Lige fra rejser til frugtordninger," siger han.

Han forklarer, at Atea har undgået fyringer ved at flytte medarbejdere fra kriseramte dele af forretningen til dele af forretningen, hvor der har været behov for arbejdskraft.

Peter Trans oplyser, at der sidste år var cirka 60 Atea-medarbejdere, der skiftede job internt i koncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere