Artikel top billede

HP vil bruge Palm OS til net-printere,

Hewlett-Packard har tidligere meddelt, at virksomheden vil anvende Palm webOS i smartphones og tablet-pc'er, og nu også i printere.

Computerworld News Service: HP køber Palm, fordi virksomheden ønsker Palms styresystem i web-forbundne printere, fortalte bestyrelsesformand og administrerende direktør Mark Hurd under HP's kvartårlige regnskabsmøde.

Printerne gør det muligt at printe for eksempel kort, teaterbilletter og andet indhold direkte fra internettet uden brug af en pc.

"Der findes en lang række web-forbundne printere, som - når de forbindes til nettet - mangler et styresystem. Vi foretrækker, at styresystemet er vores, så vi kan kontrollere kundeoplevelsen," fortalte Mark Hurd, da han blev spurgt til HP's motiv for at købe Palm for knap 7,5 milliarder kroner.

"Det samme gælder for flere mindre form-faktor produkter, som for eksempel en tablet," tilføjede han.

HP vil gerne øge Palms smartphone-forretning, oplyser Mark Hurd, men det er ikke det eneste motiv for at købe virksomheden og måske ikke engang det største.

"Det handler ikke kun om smartphones, som jeg ellers har set folk skrive," sagde Mark Hurd. Aftalen er "strategisk bredere" for HP.

"Det har i virkeligheden mere med IP at gøre," siger han med en henvisning til 'intellectual property' (intellektuel ejendom) eller Palms webOS.

Microsoft er stadig en vigtig samarbejdspartner, tilføjer han med det samme, men HP vil gerne have sit eget styresystem til særlige enheder.

"Microsoft er nok en af HP's bedste partnere, og de er stadig enormt vigtige for os. Der findes dog nogle formfaktorer, som er meget attraktive for os, og det er i forhold til dem, at vi tror, den intellektuelle ejendom kan være en nyttig tilføjelse."

Venter på aktionærers godkendelse

HP annoncerede sine planer om at købe Palm i sidste måned. Virksomhedens webOS har fået meget ros, men Palm måtte alligevel kæmpe hårdt for at holde trit med Apples iPhone, Research in Motions BlackBerry og den nye bølge af mobiltelefoner bygget på Googles styresystem Android. HP håber at kunne lukke aftalen i årets tredje kvartal, når Palms aktionærer har godkendt den.

HP afslørede sin hidtil mest avancerede web-forbundne printer sidste juni, den såkaldte Photosmart Premium with TouchSmart Wb. Den har en 4,3 tommer touchscreen, som gør det muligt for brugerne at se, tilpasse og printe indhold direkte fra de hjemmesider, som HP er partner med, heriblandt Google Maps, avisen USA Today, Coupons.com og billettjenesten Fandango.

Den kan desuden forbindes med HP Store, hvor kunderne kan downloade applikationer til andre web-sider. Mark Hurd antydede desuden, at HP har planer om at bruge Palms app store til virksomhedens printere og andre enheder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere