Artikel top billede

Datacentrene buldrer frem over hele verden

Cloud computing og den generelle outsourcing-tendens resulterer i stadig flere gigant-datacentre. Alene i Silicon Valley er man i øjeblikket ved at bygge en håndfuld nye datacentre.

Uanset om man hedder Amazon, Google, Microsoft, IBM eller noget helt femte, så er datacentrene udgangspunktet for stort set alt, man foretager sig i disse år. Jo flere og større, jo bedre.

Det gælder ikke mindst i Silicon Valley, hvor net-mediet Data Center Knowledge beretter, at en virksomhed som Digital Reality Trust, der bygger datacentre, er i fuld sving med at opkøbe bygninger til netop dette formål.

Digital Reality vil med købet af to nye bygninger etablere seks plug-a-play-datacentre i it-dalen på i alt 4.459 kvadratmeter, skriver Data Center Knowledge. For bare et par uger siden købte firmaet en anden bygning på nogenlunde samme størrelse for at kunne udvide det eksisterende datacenter i Santa Clara.

Samtidig er virksomheder som DuPont Fabros Technology, CoreSite og Terremark i gang med at etablere datacentre i samme område, og deres byggeprojekter vil i alt resultere i mere end 46.451 kvadratmeter datacenter, skriver Data Center Knowledge.

Mega-datacenter i Dublin

Det er dog ikke kun i USA, at der er byggeboom i datacenter-branchen.

Her i Europa har Microsoft netop åbnet sit første mega-datacenter. Det er placeret lidt uden for Dublin, og det skal danne fundamentet for selskabets satsninger i skyen.

Microsoft har investeret over 2,5 milliarder kroner i mega-datacenteret, som det har krævet omkring en million mandetimer at bygge.

Antallet af tilknyttede medarbejdere under bygningsarbejdet var på et tidspunkt oppe på 2.100, fortælles det på Microsofts hjemmeside.

I alt fylder datacentret flere end 28.000 kvadratmeter og skal understøtte selskabets løsninger inden for cloud computing og software as a service, herunder produkter som Bing-søgemaskinen, Windows Live og ikke mindst selskabets nye cloud computing-platform, Azure.

Vinden bruges til køling

Hos HP har man i de seneste åre etableret et stort datacenter i det nordøstlige hjørne af England, 13 kilometer fra Nordsøen.

Beliggenheden af det omkring 28.000 kvadratmeter store datacenter i nærheden af Englands kystlinie ved Nordsøen giver mulighed for at benytte nordsøluften til at holde temperaturen nede i det serverfyldte center, som Computerworld besøgte i starten af året.

Også Google har naturligvis brug for stadig mere regnekraft og hosting-plads til selskabets mange web-services, men Googlerne er noget hemmelighedsfulde omkring, hvor mange datacentre de har rundt omkring i verden.

Selskabet har dog tidligere offentliggjort en video om et af søgegigantens datacentre. Her anvendes 45 containere til at huse op til 45.000 standardiserede servere.

Data Center Knowledge har tidligere publiceret en liste over de 10 største datacentre i verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.