EU undersøger selv Microsoft

EU-Kommissionen vil efter al sandsynlighed fortsætte sin undersøgelse af, om Microsoft bryder konkurrencereglerne i Europa. Også efter, at dommer Thomas Penfield Jackson har afsagt kendelse i den amerikanske regerings retssag mod softwarefirmaet for brud på USA´s antitrust-love.

Af Kim Ingemann, IDG Online

Dommer Thomas Penfield Jacksons kendelse om, at Microsoft er skyldig i brud på den amerikanske monopollovgivning, har efter al sandsynlighed ingen indflydelse på EU-Kommissionens undersøgelse af Microsofts aktiviteter i Europa. Det skriver Wall Street Journal.

Kommissionen er i færd med at undersøge, om Microsofts Windows 2000 operativsystem bryder EU´s konkurrenceregler. Hvis bruddet bevises, vil Kommissionen tvinge Microsoft til at ændre Windows 2000.

Selv om USAs regering tvinger ændringer igennem i Microsofts organisation eller dets praksis, så har det principielt ingen betydning for Europa. Derfor gennemfører EU-Kommissionen en selvstændig undersøgelse af softwarefirmaet for at afdække, om det forbryder sig mod europæiske regler.

Microsoft har dog sagt, at hvis Microsoft pålægges begrænsninger i USA, eller hvis softwarefirmaet kræves opdelt i forskellige selskaber, vil dette udstrækkes til at gælde alle Microsofts globale aktiviteter - og dermed også i europæisk sammenhæng.

Mange europæiske IT-firmaer kan drage fordel af, at Microsofts vinger bliver stækket, skriver Wall Street Journal. Deriblandt de firmaer, som arbejder med udvikling af håndholdte computere og trådløs Internet-adgang, et område, hvor europæerne står stærkt i forvejen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?