Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Fagligt dødvande fører til jobskift

Det er herligt at tjene mange penge, men det er ikke lønnen, der får folk til at søge nye græsgange. Det gør manglende udviklingsmuligheder derimod, viser Computerworlds undersøgelse af IT-ansattes jobloyalitet.

Mere om jobloyalitet

Hver fjerde pønser på nyt job

Risikabelt at spare på medarbejderpleje

Personaleflugt giver minus i chefens løn

Gode kolleger giver grund til at blive
Jobbet skal rykke både fagligt og personligt. Ellers falmer lysten til at blive på arbejdspladsen. Manglende faglige og personlige udviklingsmuligheder er den allertungest vejende årsag til, at IT-folk skifter job.

Computerworlds loyalitetsundersøgelse har fået svar fra 1.419 personer, som inden for de sidste tre år har skiftet job. De kunne besvare spørgsmålet: Hvorfor skiftede du job, med flere svarmuligheder. Næsten halvdelen, 47 procent, siger, at manglende udviklingsmuligheder fik dem til at søge væk. Til sammenligning siger godt 30 procent, at løn og ansættelsesvilkår var den vigtigste årsag.

Det gælder altså først og fremmest om at holde sine ansatte fagligt og personligt stimuleret, hvis man vil holde på dem. Lønnen er i den forbindelse ikke uvigtig, men det er virksomhedens ledelsesstil bestemt heller ikke. Omtrent lige mange, godt 30 procent, angiver at lønnen såvel som ledelsen, var årsag til jobskiftet.

Vil selv sætte mål

En lang række andre faktorer er hæmmende for den ansattes loyalitet over for virksomheden. Undersøgelsen konkluderer, at det virker særdeles loyalitetshæmmende på danske IT-ansatte, hvis de ikke under en eller anden form får lov til at tage del i at fastlægge deres egne mål.

Virksomhedens organisatoriske klima skal helst være sådan indrettet, at medarbejderne bliver opmuntret til at tage personlige initiativer. Medarbejderne sætter grundlæggende en ære i udføre deres job. Forhindres de i det, taber virksomheden en aktie i forhold til medarbejderens tilknytning, siger undersøgelsen.

Det daglige klap på skulderen er også fremmende for loyaliteten. De ansatte skal dagligt mærke, at de er påskønnet, ligesom de skal opleve, at arbejdsgiveren er villig til at løbe en risiko ved at udvikle ideer fra medarbejderne.

Et dårligt virksomhedsimage virker stærkt hæmmende på medarbejderloyaliteten. Man skal kunne være stolt af den virksomhed, man arbejder i, viser undersøgelsen. Omvendt er det ikke særligt loyalitetsfremmende i sig selv, hvis virksomheden faktisk har et godt image. Men det skader ikke.

Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere