Snart slut med gratis SMS

Teleselskabernes kamp for at stoppe gratis SMS-afsendelse over nettet er nu slået igennem hos Danmarks største SMS-site, Coolsms. Administrerende direktør Bjarni Nordahl mener, at det om få måneder vil være næsten helt slut med at sende gratis SMS'er via nettet.

SMS-tjenesten Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 daglige unikke besøgende, men i dag tirsdag er det slet ikke muligt at sende SMS'er fra siden.

Det kommer oven på en besked, som Coolsms' mange tusinde besøgende blev mødt af, da de 14. marts mødt gik ind på hjemmesiden for at sende de daglige SMS'er.

- Der er desværre sket nogle ændringer i SMS-branchen, der gør, at SMS-afsendelse fra nettet er blevet en del dyrere.

- Vi har været nødsaget til at tage konsekvensen af dette og lukket af for al SMS-afsendelse til udlandet, lukket af for lange beskeder, lukket af for SMS-afsendelse til flere personer på én gang samt lukket af for ikke-registrerede brugere, stod der på hjemmesiden.

Gratis SMS kommer til at koste
Dermed kan heller ikke Coolsms, på trods af utroligt mange tilfredse brugere, stå stand mod mobilselskaberne, der siden nytår har varslet, at det nu skal være slut med at bruge nettet til at sende gratis SMS'er.

Bjarni Norddahl er administrerende direktør for Coolsystems, der står bag Coolsms.dk, og han mener, at teleselskabernes ønske snart vil gå i opfyldelse.

Interconnect-aftalen
De danske mobilselskaber indførte pr. 1. januar 2002 en interconnect-aftale, der betyder, at de fremover internt skal afregne 20 øre eksklusive moms, når der bliver sendt en SMS.

Hvis for eksempel en TDC-kunde sender en SMS til en Sonofon-kunde, skal TDC altså betale Sonofon en afgift på 20 øre.

Afgiften betyder også, at det nu koster mobilselskaberne 20 øre hver gang deres netværk bliver brugt til at sende en gratis SMS over nettet til et andet selskab.

I sidste ende vil det dog komme til at gå nogenlunde lige op for mobilselskaberne, fordi de både afsender og modtager SMS?er og dermed både betaler og modtager afgiften på 20 øre.

Mobilselskaberne ser interconnect-aftalen som en nødvendighed, fordi blandt andet udenlandske selskaber ellers kan sende SMS?er gennem Danmark for at spare afgiften i deres eget land.
- Inden for de næste par måneder vil de fleste af de gratis SMS-sendere komme til at koste penge. Det koster nemlig kassen til teleselskaberne i dag at sende SMS?er for nu at sige det lige ud, siger han.

Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 unikke besøgende om dagen, hvilket gør Coolsms til Danmarks mest besøgte SMS-site.

Afgift på 20 øre
Men den afgift på 20 øre per SMS, som mobilselskaberne indførte ved nytår, gør, at Coolsms nu overvejer en model, hvor det vil komme til at koste en krone om dagen at kunne sende SMS-beskeder.

? Vi har hele tiden forsøgt at køre Coolsms gratis, og i dag bruger vi en svensk udbyder, fordi TDC simpelthen er for dyre, siger Bjarni Norddahl.

Han er meget utilfreds med, at alle danske mobilselskaber har indført den interconnect-aftale, der i sidste ende er skyld i afgiften på 20 øre pr. SMS.

- Jeg synes, det er monopoldannelse og konkurrencestridigt. Enhver ved, at det ikke koster 20 øre for et teleselskab at sende en SMS ? det koster højst 1 øre, siger Bjarni Norddahl.

Konkurrencestyrelsen har modtaget en del klager over teleselskabernes opførsel og er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen.

Coolsms har dog ikke helt droppet visionen om, at det skal være gratis at sende SMS'er via nettet.

- Vi har planer om en metode, vi ikke kan afsløre, men som gør, at vi på et senere tidspunkt igen kan tilbyde at sende gratis SMS?er, siger Bjarni Nordahl.

Relaterede links
CoolsmsYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.