Snart slut med gratis SMS

Teleselskabernes kamp for at stoppe gratis SMS-afsendelse over nettet er nu slået igennem hos Danmarks største SMS-site, Coolsms. Administrerende direktør Bjarni Nordahl mener, at det om få måneder vil være næsten helt slut med at sende gratis SMS'er via nettet.

SMS-tjenesten Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 daglige unikke besøgende, men i dag tirsdag er det slet ikke muligt at sende SMS'er fra siden.

Det kommer oven på en besked, som Coolsms' mange tusinde besøgende blev mødt af, da de 14. marts mødt gik ind på hjemmesiden for at sende de daglige SMS'er.

- Der er desværre sket nogle ændringer i SMS-branchen, der gør, at SMS-afsendelse fra nettet er blevet en del dyrere.

- Vi har været nødsaget til at tage konsekvensen af dette og lukket af for al SMS-afsendelse til udlandet, lukket af for lange beskeder, lukket af for SMS-afsendelse til flere personer på én gang samt lukket af for ikke-registrerede brugere, stod der på hjemmesiden.

Gratis SMS kommer til at koste
Dermed kan heller ikke Coolsms, på trods af utroligt mange tilfredse brugere, stå stand mod mobilselskaberne, der siden nytår har varslet, at det nu skal være slut med at bruge nettet til at sende gratis SMS'er.

Bjarni Norddahl er administrerende direktør for Coolsystems, der står bag Coolsms.dk, og han mener, at teleselskabernes ønske snart vil gå i opfyldelse.

Interconnect-aftalen
De danske mobilselskaber indførte pr. 1. januar 2002 en interconnect-aftale, der betyder, at de fremover internt skal afregne 20 øre eksklusive moms, når der bliver sendt en SMS.

Hvis for eksempel en TDC-kunde sender en SMS til en Sonofon-kunde, skal TDC altså betale Sonofon en afgift på 20 øre.

Afgiften betyder også, at det nu koster mobilselskaberne 20 øre hver gang deres netværk bliver brugt til at sende en gratis SMS over nettet til et andet selskab.

I sidste ende vil det dog komme til at gå nogenlunde lige op for mobilselskaberne, fordi de både afsender og modtager SMS?er og dermed både betaler og modtager afgiften på 20 øre.

Mobilselskaberne ser interconnect-aftalen som en nødvendighed, fordi blandt andet udenlandske selskaber ellers kan sende SMS?er gennem Danmark for at spare afgiften i deres eget land.
- Inden for de næste par måneder vil de fleste af de gratis SMS-sendere komme til at koste penge. Det koster nemlig kassen til teleselskaberne i dag at sende SMS?er for nu at sige det lige ud, siger han.

Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 unikke besøgende om dagen, hvilket gør Coolsms til Danmarks mest besøgte SMS-site.

Afgift på 20 øre
Men den afgift på 20 øre per SMS, som mobilselskaberne indførte ved nytår, gør, at Coolsms nu overvejer en model, hvor det vil komme til at koste en krone om dagen at kunne sende SMS-beskeder.

? Vi har hele tiden forsøgt at køre Coolsms gratis, og i dag bruger vi en svensk udbyder, fordi TDC simpelthen er for dyre, siger Bjarni Norddahl.

Han er meget utilfreds med, at alle danske mobilselskaber har indført den interconnect-aftale, der i sidste ende er skyld i afgiften på 20 øre pr. SMS.

- Jeg synes, det er monopoldannelse og konkurrencestridigt. Enhver ved, at det ikke koster 20 øre for et teleselskab at sende en SMS ? det koster højst 1 øre, siger Bjarni Norddahl.

Konkurrencestyrelsen har modtaget en del klager over teleselskabernes opførsel og er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen.

Coolsms har dog ikke helt droppet visionen om, at det skal være gratis at sende SMS'er via nettet.

- Vi har planer om en metode, vi ikke kan afsløre, men som gør, at vi på et senere tidspunkt igen kan tilbyde at sende gratis SMS?er, siger Bjarni Nordahl.

Relaterede links
CoolsmsYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Sådan flytter du din Dynamics løsning i skyen
I dette Whitepaper fokuseres der på hvordan din virksomheds eksisterende Dynamics CRM on-premise løsning kan flyttes i skyen til en Microsoft Dynamics 365 online platform, og hvilke fordele og ulemper der er ved det i forhold til On-premise. Der er i dag bred enighed om, at en online løsning er langt mere omkostningseffektiv og lettere at drifte samtidig med, at den giver betydelig flere fordele i forhold til funktionalitet. Hent dit Whitepaper i dag, og bliv klogere på de næste skridt i processen.