Snart slut med gratis SMS

Teleselskabernes kamp for at stoppe gratis SMS-afsendelse over nettet er nu slået igennem hos Danmarks største SMS-site, Coolsms. Administrerende direktør Bjarni Nordahl mener, at det om få måneder vil være næsten helt slut med at sende gratis SMS'er via nettet.

SMS-tjenesten Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 daglige unikke besøgende, men i dag tirsdag er det slet ikke muligt at sende SMS'er fra siden.

Det kommer oven på en besked, som Coolsms' mange tusinde besøgende blev mødt af, da de 14. marts mødt gik ind på hjemmesiden for at sende de daglige SMS'er.

- Der er desværre sket nogle ændringer i SMS-branchen, der gør, at SMS-afsendelse fra nettet er blevet en del dyrere.

- Vi har været nødsaget til at tage konsekvensen af dette og lukket af for al SMS-afsendelse til udlandet, lukket af for lange beskeder, lukket af for SMS-afsendelse til flere personer på én gang samt lukket af for ikke-registrerede brugere, stod der på hjemmesiden.

Gratis SMS kommer til at koste
Dermed kan heller ikke Coolsms, på trods af utroligt mange tilfredse brugere, stå stand mod mobilselskaberne, der siden nytår har varslet, at det nu skal være slut med at bruge nettet til at sende gratis SMS'er.

Bjarni Norddahl er administrerende direktør for Coolsystems, der står bag Coolsms.dk, og han mener, at teleselskabernes ønske snart vil gå i opfyldelse.

Interconnect-aftalen
De danske mobilselskaber indførte pr. 1. januar 2002 en interconnect-aftale, der betyder, at de fremover internt skal afregne 20 øre eksklusive moms, når der bliver sendt en SMS.

Hvis for eksempel en TDC-kunde sender en SMS til en Sonofon-kunde, skal TDC altså betale Sonofon en afgift på 20 øre.

Afgiften betyder også, at det nu koster mobilselskaberne 20 øre hver gang deres netværk bliver brugt til at sende en gratis SMS over nettet til et andet selskab.

I sidste ende vil det dog komme til at gå nogenlunde lige op for mobilselskaberne, fordi de både afsender og modtager SMS?er og dermed både betaler og modtager afgiften på 20 øre.

Mobilselskaberne ser interconnect-aftalen som en nødvendighed, fordi blandt andet udenlandske selskaber ellers kan sende SMS?er gennem Danmark for at spare afgiften i deres eget land.
- Inden for de næste par måneder vil de fleste af de gratis SMS-sendere komme til at koste penge. Det koster nemlig kassen til teleselskaberne i dag at sende SMS?er for nu at sige det lige ud, siger han.

Coolsms har, ifølge Chart.dk, været oppe på 266.000 unikke besøgende om dagen, hvilket gør Coolsms til Danmarks mest besøgte SMS-site.

Afgift på 20 øre
Men den afgift på 20 øre per SMS, som mobilselskaberne indførte ved nytår, gør, at Coolsms nu overvejer en model, hvor det vil komme til at koste en krone om dagen at kunne sende SMS-beskeder.

? Vi har hele tiden forsøgt at køre Coolsms gratis, og i dag bruger vi en svensk udbyder, fordi TDC simpelthen er for dyre, siger Bjarni Norddahl.

Han er meget utilfreds med, at alle danske mobilselskaber har indført den interconnect-aftale, der i sidste ende er skyld i afgiften på 20 øre pr. SMS.

- Jeg synes, det er monopoldannelse og konkurrencestridigt. Enhver ved, at det ikke koster 20 øre for et teleselskab at sende en SMS ? det koster højst 1 øre, siger Bjarni Norddahl.

Konkurrencestyrelsen har modtaget en del klager over teleselskabernes opførsel og er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen.

Coolsms har dog ikke helt droppet visionen om, at det skal være gratis at sende SMS'er via nettet.

- Vi har planer om en metode, vi ikke kan afsløre, men som gør, at vi på et senere tidspunkt igen kan tilbyde at sende gratis SMS?er, siger Bjarni Nordahl.

Relaterede links
CoolsmsYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
"Det kan godt være, at du tjener flere penge i det private, men du har ikke det samme fokus på faglighed, sammenhold og netværk som i det offentlige."
"Når først noget fungerer i det offentlige, så går man all in, og det kan man også mærke for tiden i forhold til ny teknologi og digitalisering i kommunerne."
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.