Dorthe Praktikant
06. december 2017 - 16:58 Der er 9 kommentarer

Opdatering af grafikkort

Hej

Jeg skal købe et nyt grafikkort, som skal sættes i en stationær Dell 5150, der jo er en ældre model. Det kort, som sidder i nu er et ATI Radeon PCI expressx16.

PC'en har fået sat ekstra ram i, så den nu har 4Gb ram, og den kører med windows 8.1.

PC'en bliver brugt til det daglige, skrive, vise billeder, e-mails og surfe på internettet. Der skal ikke spilles spil på den.

Hvad skal det kort, jeg skal købe, hedde, og hvor kan jeg evt. købe det, hvis det da overhovedet kan findes? På forhånd mange tak.

Venlig hilsen
Dorthe
posten Professor
06. december 2017 - 20:08 #1
kan det betale sig at gøre noget ved den gamle xp maskine ??
Dorthe Praktikant
07. december 2017 - 18:15 #2
Ja, sådan kan det jo også ses! Dog - den fungerer faktisk udmærket til en ældre dames behov, efter jeg satte flere Ram i og opgraderede den til windows 8.1, men tekst på flere platforme (mail, google maps m.fl.) er svær at se pga. det gamle grafik kort, der sidder i. Dertil skal siges, at min mors økonomi er snæver, så hvis hun kan bruge den et stykke tid endnu med et nyere grafik kort, vil det være rigtig fint.

Jeg er på ingen måde IT ekspert, og derfor har jeg bedt om hjælp her hos jer.

Vh. Dorthe
posten Professor
07. december 2017 - 21:23 #3
jeg købte til min far https://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/barbar-computer/LE81BG0052MX/lenovo-ideapad-320-15-6-barbar-platinum-gray da han ikke gad den gl. pc mere ville ha en han ku ta med rundt i huset med en i5 cpu som holder i MANGE  år kan evt udvides med flere ram er på 4 kan udbygges til de 8
fåes lige nu til  3499.-
jalved Ekspert
07. december 2017 - 22:34 #4
Jeg kan ikke rådgive dig mht. grafikkortet. Men der skal nok være nogen på Eksperten, som kan.

Men når du har fundet ud af, hvilken type du kan kigge efter, så kig evt. i DBA. Der vil du nok kunne finde et brugt rigtig billigt.
posten Professor
07. december 2017 - 23:32 #5
mit gæt er det skærmkort du har er på 128 mb
ATI Radeon HD 5770 PCI Express x16 er på 1 gb tror det passer i bundkortet men problemet er hvor vil du ku skaffe det fra da det jo er en ældre sag
milter Ekspert
08. december 2017 - 00:54 #6
Umiddelbart vil jeg ikke tro, du får noget ud af at opgradere grafikkortet. Hvis der er problemer med at se tekst klart, kan det lige så godt skyldes skærmen og opsætningen af den. Har du mærke og modelnavn på den?

Til de ting, du taler om i #2, kan selv et meget beskedent grafikkort være tilstrækkeligt. For et par måneder siden fik jeg brug for et "nyt" grafikkort" til en XP-maskine, som lige skulle holde et par måneder mere, til jeg fik bygget min nye computer. Jeg gik til min lokale forhandler og måtte punge ud med den formidable sum af 250 kroner for et Radeon HD5450 kort med 1GB hukommelse :-)
Dorthe Praktikant
09. december 2017 - 16:16 #7
Jeg har fundet en gammel seddel, hvor jeg har noteret grafikkortets navn: "Radeon Nx300 SE 128 MB", yderligere oplysninger har jeg ikke lige nu.

Lige nu er der et kort: "ATI Radeon HD 5770 PCI Express x16" til salg på dba, men for en sikkerheds skyld, er det så bedre end det, der sidder i maskinen nu?

Har tidligeret også noteret ned, at et kort: "Nvidia 256 mb pci espressx16 geforce 6800 (til windows 7) måske kunne bruges, men nu er windows 8.1 jo installeret??

Når jeg søger oplysninger, står nogle steder 1. expressx16, andre steder 2. expressx16 eller 3. espressx16 - har det nogen betydning for det kort, jeg skal købe?

Mht. skærmopsætning: det er jeg usikker på, men f.eks. på google maps ser det hele udtydeligt ud (som når der mangler toner i printeren) - men jeg tror selv, det er grafikkortet, der skal fornys. Da jeg installerede windows 8.1 kom det frem på skærmen, at grafikkortet var for gammelt, og den kunne kun fuldføre op til 70%

Vh. Dorthe
milter Ekspert
09. december 2017 - 20:46 #8
Allerførst, jeg ville aldrig købe et brugt grafikkort på DBA, medmindre jeg var 120% sikker på, jeg kunne annullere handelen og returnere det uden omkostninger

Jeg har ledt lidt på ""Radeon Nx300 SE 128 MB". Noget kunne tyde på, at det er et grafikkort, som er indbygget i processoren, der kommer i hvert fald meget lidt frem om det. Hvis du kigger på bagsiden af kabinettet, kan du så kun se et enkelt sted, hvor skærmen kan tilkobles, eller ...? Og er skærmen tilkoblet en VGA eller DMI-udgang. Kig på linket herunder:

https://goo.gl/dYPCkU

En "Dell 5150" kan være sammensat af mange, mange forskellige komponenter. Herunder kan du se et billede af forskellige Express-stik i bundkort. Hvilket af dem sidder i din mors bundkort?

https://goo.gl/2p1bo9

Noget andet er, at nogle grafikkort bruger mere strøm and andre, og at strømforsyningen i din mors computer måske ikke kan levere den nødvendige "power" til det nye grafikkort. Hvis der i forvejen sidder et grafikkort i en PCI-slot i din mors computer, er det måske ikke et problem.

Hvis du kan fortælle os nøjagtigt, hilke dele der sidder i din mors computer, vil det være meget lettere. Kig på linket herunder:

http://www.dell.com/support/home/dk/da/dkbsdt1/products/desktop

Når alt det her er sagt, så kunne din bemærkning her i indlæg #7 tyde på, at opløsningen på grafikkortet måske er forkert til den skærm, hun har: "Mht. skærmopsætning: det er jeg usikker på, men f.eks. på google maps ser det hele udtydeligt ud (som når der mangler toner i printeren)

Kig på linket herunder for vejledning:

http://www.dell.com/support/article/dk/da/dkbsdt1/sln130287/videoindstillinger-for-windows-8-og-windows-81?lang=da
posten Professor
09. december 2017 - 20:49 #9
hvis du nu læser det jeg skrev i #5 nævnte jeg jo lige det skærmkort men find ud af hvad bundkortet kan magte så gang i værktøjet så du kan se hvad dit bundkort hedder og kan magte måske det kun magter det skærmkort du også har luret på som er er på de 256
nu skriver du at skærmkortet er til win. 7 det betyder at styre system før win nok ikke kan bruges
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""
"Om morgenen, lige før vi skal ind til interviewet, bliver hans telefon pludselig rødglødende: "Nokia har lige lukket hele afdelingen i København""
CIO
Nu rammer kunstig intelligens de danske produktionsbånd: Vindmøllevirksomhed øger effektiviteten med 80 procent
I lang tid er der blevet talt om fordelene ved kunstig intelligens. Nu begynder det at vise sig i virkeligheden. Fujitsu har senest implementeret en løsning på vindmøllefabrikken Siemens Gamesa i Aalborg, der gør kvalitetssikringen både bedre og hurtigere.
Comon
Test af Jelly Pro: Lillebitte telefon er overraskende brugbar
Har du brug for en lillebitte mobiltelefon, som stadig kan køre Spotify, Mobile Pay og Messenger? Så er denne lille 4G-telefon noget for dig
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.