asmus Juniormester
03. januar 2018 - 18:59 Der er 6 kommentarer og
2 løsninger

Grafikkort køler virker ikke

Hej
Mit grafikkort (AMD radeon r9 270) har virket fint i snart 4 år.
Men her for nylig har jeg fået installeret nyt RAM og lige siden har min computer  begyndt at slukke tilfældigt. Jeg har via Speccy fundet ud af at problemet ikke ligger i min nye RAM blok, men i grafikkortet. Inde på Speccy menuen siger den at mit graffikort har en temperatur på 67 grader. De 67 grade blev ved med at stige indtil 107 grader og så slukkede min pc.

Jeg gætter på at dette er en sikkerheds ting hvor den slukker hvis min GPU (grafikkort) bliver alt for varm. Jeg fandt ud ad at grafikkortets køler fan slet ikke virker.
Jeg ved ikke om det var fordi da jeg installerede mit nye RAM at jeg kom til at ridse GPU'ens print da RAM'ne sidder lige op d GPU'ens print.

Er der en måde at fixe dette problem eller skal jeg sende den til reparation eller skal jeg simpelt hen bare købe et nyt grafikkort.

Håber i kan hjælpe
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:16 #1
Har din ridse skåret printbanen over eller er det kun overflade lakken der er ødelagt?
ErikHg Ekspert
03. januar 2018 - 19:17 #2
Måske et dumt spørgsmål, men har du prøvet at blæse grafikkortkøleren igennem med noget trykluft? Der kan samle sin store mængder støv i køleribberene, og dette virker som en hel dyne. 107 grader er alt for meget. Det er egentlig utroligt at GPU´en ikke allerede er stået af.
Der er noget beskyttelseslak på printet, så sandsynligheden er nok ret lille for at det er dette er er skyld i temperaturstigningen.
Du kan købe trykluft på dåse, men husk at holde på blæseren så ikke denne kommer op i for høje omdrejning da det kan ødelægge lejerne.

https://www.engsig.dk/trykluft-400ml?gclid=EAIaIQobChMIgYzMv7O82AIVHS0ZCh0uSAJjEAAYASAAEgKmi_D_BwE
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:18 #3
Upload evt et billede hertil:
https://da.imgbb.com/
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:21 #4
tjek at den kan dreje frit rundt. Kan den ikke det har du måske fået presset noget snavs ind i den da du rensede den. Forstod i forrige tråd at du havde renset computeren da du var derinde.
ErikHg Ekspert
03. januar 2018 - 19:23 #5
#1
Er printbanen skåret over kan det måske - kun måske -lade sig gøre at reparere den, med sølvlak, som man kan bruge til at reparere varmetrådene på en el-bagrude med.
Jeg har selv prøvet dette med succes.

https://dk.rs-online.com/web/p/products/1437554/?grossPrice=Y&cm_mmc=DK-PLA-DS3A-_-google-_-PLA_DK_DK_Limand_T%C3%A6tningsmidler_Og_Tape-_-Kl%C3%A6bemidler_Og_Lim-_-PRODUCT+GROUP&matchtype=&gclid=EAIaIQobChMIjNay47S82AIVwkMYCh12qAzpEAYYASABEgL96vD_BwE&gclsrc=aw.ds
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:27 #6
#5 Ja eller skrabe beskyttelsen væk  med en skalpel og lodde en lille ledning mellem de to steder hvor printbane er defekt. Det har jeg også set virke. Er printpladen flækket en smule er ledningen at foretrække. Sølvlak har jeg ikke erfaring med :-)
Carnac Forsker
03. januar 2018 - 20:23 #7
Må være en skotte der har været så snedig at sælge luft på dåse.
asmus Juniormester
03. januar 2018 - 20:49 #8
Tak for hjælpen
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco Cloudlock - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco Cloudlock er en sikkerhedsløsning, der hjælper dig med at kontrollere dine brugeres rettigheder på tværs af systemer. Løsningen fungerer altså med Office 365, Salesforce og lignende, helt usynligt for dine brugere. Efter 14 dage modtager du en rapport direkte i din indbakke med en vurdering af jeres sikkerhedsprofil på tværs af jeres cloud-løsninger. Når du booker en demo, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Demoen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.