asmus Juniormester
03. januar 2018 - 18:59 Der er 6 kommentarer og
2 løsninger

Grafikkort køler virker ikke

Hej
Mit grafikkort (AMD radeon r9 270) har virket fint i snart 4 år.
Men her for nylig har jeg fået installeret nyt RAM og lige siden har min computer  begyndt at slukke tilfældigt. Jeg har via Speccy fundet ud af at problemet ikke ligger i min nye RAM blok, men i grafikkortet. Inde på Speccy menuen siger den at mit graffikort har en temperatur på 67 grader. De 67 grade blev ved med at stige indtil 107 grader og så slukkede min pc.

Jeg gætter på at dette er en sikkerheds ting hvor den slukker hvis min GPU (grafikkort) bliver alt for varm. Jeg fandt ud ad at grafikkortets køler fan slet ikke virker.
Jeg ved ikke om det var fordi da jeg installerede mit nye RAM at jeg kom til at ridse GPU'ens print da RAM'ne sidder lige op d GPU'ens print.

Er der en måde at fixe dette problem eller skal jeg sende den til reparation eller skal jeg simpelt hen bare købe et nyt grafikkort.

Håber i kan hjælpe
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:16 #1
Har din ridse skåret printbanen over eller er det kun overflade lakken der er ødelagt?
ErikHg Ekspert
03. januar 2018 - 19:17 #2
Måske et dumt spørgsmål, men har du prøvet at blæse grafikkortkøleren igennem med noget trykluft? Der kan samle sin store mængder støv i køleribberene, og dette virker som en hel dyne. 107 grader er alt for meget. Det er egentlig utroligt at GPU´en ikke allerede er stået af.
Der er noget beskyttelseslak på printet, så sandsynligheden er nok ret lille for at det er dette er er skyld i temperaturstigningen.
Du kan købe trykluft på dåse, men husk at holde på blæseren så ikke denne kommer op i for høje omdrejning da det kan ødelægge lejerne.

https://www.engsig.dk/trykluft-400ml?gclid=EAIaIQobChMIgYzMv7O82AIVHS0ZCh0uSAJjEAAYASAAEgKmi_D_BwE
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:18 #3
Upload evt et billede hertil:
https://da.imgbb.com/
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:21 #4
tjek at den kan dreje frit rundt. Kan den ikke det har du måske fået presset noget snavs ind i den da du rensede den. Forstod i forrige tråd at du havde renset computeren da du var derinde.
ErikHg Ekspert
03. januar 2018 - 19:23 #5
#1
Er printbanen skåret over kan det måske - kun måske -lade sig gøre at reparere den, med sølvlak, som man kan bruge til at reparere varmetrådene på en el-bagrude med.
Jeg har selv prøvet dette med succes.

https://dk.rs-online.com/web/p/products/1437554/?grossPrice=Y&cm_mmc=DK-PLA-DS3A-_-google-_-PLA_DK_DK_Limand_T%C3%A6tningsmidler_Og_Tape-_-Kl%C3%A6bemidler_Og_Lim-_-PRODUCT+GROUP&matchtype=&gclid=EAIaIQobChMIjNay47S82AIVwkMYCh12qAzpEAYYASABEgL96vD_BwE&gclsrc=aw.ds
220661 Ekspert
03. januar 2018 - 19:27 #6
#5 Ja eller skrabe beskyttelsen væk  med en skalpel og lodde en lille ledning mellem de to steder hvor printbane er defekt. Det har jeg også set virke. Er printpladen flækket en smule er ledningen at foretrække. Sølvlak har jeg ikke erfaring med :-)
Carnac Forsker
03. januar 2018 - 20:23 #7
Må være en skotte der har været så snedig at sælge luft på dåse.
asmus Juniormester
03. januar 2018 - 20:49 #8
Tak for hjælpen
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
KMD og NNIT halter langt efter de internationale konkurrenter på outsourcingområdet. KMD skraber bunden, mens NNIT akkurat rammer et middelniveau. "De danske leverandører leverer ikke på niveau med deres konkurrenter," mener ekspert. Her kan du se, hvordan de danske og nordiske outsourcingkunder vurderer deres leverandører. Listen toppes af tre udenlandske leverandører.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.