jath08ac Forsker
16. april 2018 - 14:59 Der er 1 kommentar og
1 løsning

Dataanalyse Eksponentiel udglatning + VBA kode

Hej,

Jeg håber I kan hjælpe.

Jeg har en Excel fil med ca. 8.800 linjer (indeholdende dage og klokkeslæt), hvor jeg skal have lavet Eksponentiel udglatning på. Den eksponentiel udglatning skal lave pr. dag.

I kolonne A står kl. og dato i følgende format 0615 020718, 0630 020718 osv.
I kolonne B så der de værdier der skal laves eksponentiel udglatning på.
I kolonne E skal den eksponentiel udglatning fremgår.

Det jeg gerne vil have koden skal gøre er, at det i input område tage data i kolonne B for den på gældende dag og laver en eksponentiel udglatning. Derefter skal den lave en ny eksponentiel udglatning for den næste dag. osv osv.

Håber meget at dette kan lade sig gøre?

pft.
ebea Ekspert
16. april 2018 - 15:59 #1
Til dit formål, skal du bruge værktøjet "Eksponential udglatning" fra Menuen "Data" og "Dataanalyse".
Hvis ikke den er installeret, så vælg under "Indstillinger", "Tilføjelsesprogrammer" og vælg "Analysis Toolpack".

Når det er aktivt, kan du vælge fra "Data" menuen som nævnt, og så vælge i den menu som fremkommer, det område hvor du vil have lavet den udglatning du efterspørger!
jath08ac Forsker
22. maj 2018 - 11:26 #2
@ebea
Tak for dine input. Fik ikke beskrevet udfordringen godt nok. jeg kunne godt finde værktøjet "Eksponential udglatning", men mit problem var, at den skulle starte forfra, når der kom en ny dato. Jeg famdt dog ud af, hvordan "Eksponential udglatning" regnede, og lavende "bare" derefter nogle hvis formler der kunne tage højde for en ny dato.

Men ellers tak for hjælpen :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sticks'n'Sushis usynlige optimering henter 10 procent ekstra på bundlinjen: "Det er mere end rigeligt til både at betale systemet og give et afkast"
Fra Computerworlds arkiv: Med en cloudbaseret regnemaskine optimerer Sticks'n'Sushi sin take away-forretning. Snart begynder kæden også at regne på råvarerne, og så er der udsigt til 10 procent mere på bundlinjen.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.