jath08ac Forsker
16. april 2018 - 14:59 Der er 1 kommentar og
1 løsning

Dataanalyse Eksponentiel udglatning + VBA kode

Hej,

Jeg håber I kan hjælpe.

Jeg har en Excel fil med ca. 8.800 linjer (indeholdende dage og klokkeslæt), hvor jeg skal have lavet Eksponentiel udglatning på. Den eksponentiel udglatning skal lave pr. dag.

I kolonne A står kl. og dato i følgende format 0615 020718, 0630 020718 osv.
I kolonne B så der de værdier der skal laves eksponentiel udglatning på.
I kolonne E skal den eksponentiel udglatning fremgår.

Det jeg gerne vil have koden skal gøre er, at det i input område tage data i kolonne B for den på gældende dag og laver en eksponentiel udglatning. Derefter skal den lave en ny eksponentiel udglatning for den næste dag. osv osv.

Håber meget at dette kan lade sig gøre?

pft.
ebea Ekspert
16. april 2018 - 15:59 #1
Til dit formål, skal du bruge værktøjet "Eksponential udglatning" fra Menuen "Data" og "Dataanalyse".
Hvis ikke den er installeret, så vælg under "Indstillinger", "Tilføjelsesprogrammer" og vælg "Analysis Toolpack".

Når det er aktivt, kan du vælge fra "Data" menuen som nævnt, og så vælge i den menu som fremkommer, det område hvor du vil have lavet den udglatning du efterspørger!
jath08ac Forsker
22. maj 2018 - 11:26 #2
@ebea
Tak for dine input. Fik ikke beskrevet udfordringen godt nok. jeg kunne godt finde værktøjet "Eksponential udglatning", men mit problem var, at den skulle starte forfra, når der kom en ny dato. Jeg famdt dog ud af, hvordan "Eksponential udglatning" regnede, og lavende "bare" derefter nogle hvis formler der kunne tage højde for en ny dato.

Men ellers tak for hjælpen :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Microsoft har snedig plan for at lokke stædige brugere væk fra Skype for Business: "Når vi vil flytte kunderne, er der som regel to muligheder: Enten er det pisk eller også er det gulerødder"
Kundernes migration væk fra Skype for Business og hen mod Microsoft Teams skal ikke foregå med en ladt revolver i ryggen. Derfor arbejder Microsoft efter en plan, der mere eller mindre lægger Skype for Business i koma.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.