Avatar billede Slettet bruger
12. juni 2018 - 15:24 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Medieafspiller

Hej. Jeg bruger idag en WD TV LIVE medieafspiller til at afspille mediefiler på mit tv. Mere og mere kommer efterhånden i h.265 og x.265 så jeg lever efter en ny afspiller, der understøtter de nye formater men synes ikke jeg kan finde nogen erstatning.

Har i nogen ideer?
Avatar billede klt Seniormester
12. juni 2018 - 15:50 #1
Jeg er gået fra en WD TV, og til udelukkende af bruge ChromeCast, og så afspille via denne udvidelse til Chrome

https://getvideostream.com/

Det fungere fint når man i forvejen sidder med en bærbar i stuen.
Avatar billede puren Ekspert
12. juni 2018 - 16:52 #2
noget sigle bord computer med linux og kodi. en raspberry pi 3 der dog ikke hurtig nok. så vi er måske nok mere over i noget intel nuc
Avatar billede ole_madsen Ekspert
12. juni 2018 - 16:56 #3
Som Kit, er jeg gået fra en stationær afspiller (A.C. Ryan) til Chromecast for 1-2 år siden. Jeg kunne ikke drømme om at skifte til andet i dag.

MEN - det kræver at du har noget at streame fra. Jeg har så en Synology NAS, der kan levere mine digitaliserede film til mit TV... - eller min mobiltelefon når jeg er ude og rejse.
Avatar billede eurositi Ekspert
12. juni 2018 - 17:51 #4
Kan kun tilslutte mig #1's kommentar. Videostream for Chromecast æder alt. Vær obs på, at det formentlig kræver en Chromecast Ultra at streame i 3840x2160p eller andre opløsninger i nærheden af 4k.

Hvis du ripper egne DVD'er og Blu-rays med undertekster f.eks. vha. MakeMKV, skal du være obs på, at Videostream-appen kun kan afspille de indlejrede undertekster, når de er blevet tekstgenkendt (f.eks. vha. SubtitleEdit og derefter lagt ind i en MKV- eller en MP4-fil eller et andet containerformat som understøtter indlejrede undertekster. Undertekster på DVD-medier (og vistnok også Blu-ray-medier) er nemlig teknisk set grafik og ikke tekst.
Undertekster hentet fra f.eks. Subscene.com eller Opensubtitles.org er derimod altid regulær tekst. Det samme gælder formentlig alle undertekster i film, som "nogen" henter (ulovligt) på nettet.

Mere fremadrettet...
De gængse 4k-videoformater er H.265 (HEVC) og VP9. Så snart specifikationen på det nye AV1 videoformat er på plads i løbet af i år, kan du forvente en snarlig vækst i Matroska (MKV), WebM- og MP4-filer, som indeholder video i dette helt nye format, fordi hele industrien bakker op om det.
Avatar billede Slettet bruger
12. juni 2018 - 18:49 #5
Avatar billede Slettet bruger
12. juni 2018 - 20:47 #6
Bare inden jeg går ud og handler...så bruger jeg https://getvideostream.com/ til at streame fra min server og til chromecast'en? Og dette kan styres fra en app på min tlf eller skal det gøres fra server/bærbar?
Avatar billede eurositi Ekspert
12. juni 2018 - 22:09 #7
Ja til begge. Videostream for Chromecast findes både som desktop-app og som mobilapp. Du skal bare pege den mod dit fil(m)-lager i appens indstillinger. Premium-versionen har lidt ekstra funktioner, bla. understøttelse af afspilningslister, men jeg har klaret mig glimrende med gratisversionen.
https://getvideostream.com/download/#
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester