Leif Praktikant
11. oktober 2018 - 10:19 Der er 7 kommentarer

Harddisk fra HP 8200 kan ikke læses..

Hej
Jeg har en HP 8200, med en sekundær harddisk.
Nu vil jeg gerne hive denne harddisk ud, og sætte den i en anden pc.
Men når jeg tilslutter harddisken til den anden pc, virker den ulæselig.
Den viser drevet, men kan ikke læse det.
Disk-admin viser at harddisk formatet er "raw".
Jeg har prøvet både via usb og sata. Og også i mac.
Når den kommer tilbage i HP'en virker den fint.
Harddisken er ntfs-formateret.
Jeg har prøvet at slå disk-beskyttelse (drivelock eller hvad det hed) fra i bios, uden nogen ændring.
Tusind tak, og nogem vil hjælpe (-:
ole_madsen Ekspert
11. oktober 2018 - 10:33 #1
Hvis den har været krypteret med eks. Microsoft Bitlocker (indbygget i Windows Pro/Enterprise) eller 3. parts værktøj (Endpoint Security o.lign.), vil dette være årsagen.

Eller rettere - når du kun kan se en RAW partition på andre maskiner, må det næsten være det der er "problemet".

Du er nødt til at finde ud af hvilket værktøj der har krypteret disken, og så suspende det/slå det fra. Det gøres ikke bare i BIOS, men i noget "klient" program.

Prøv at søge efter bitlocker i den kørende windows, og tjek om bitlocker er aktiv.
ole_madsen Ekspert
11. oktober 2018 - 10:35 #2
..OG i parantes bemærket - afhængig af værktøjet, kan det ske du er nødt til helt at dekryptere harddisken, før den bliver synlig andre steder.
poko1 Ekspert
11. oktober 2018 - 11:17 #3
Der findes Programmer F.eks. AOMEI der Kan genskabe MBR Eller GPT Så du redder indholdet. Og Hvis det blot er for at bruge den på en ny PC: Så slet den og om formater den
Leif Praktikant
11. oktober 2018 - 16:35 #4
Bitlocker er slået fra på alle drev, og der er ikke anden skrypterings-software på maskinen.
poko1 Ekspert
11. oktober 2018 - 16:50 #5
Er der vigtige data på den? Så skal du benytte et værktøj til at genskabe Filerne
Ellers sæt den i den tidligere red data Og om formater den.
Leif Praktikant
11. oktober 2018 - 17:10 #6
Poko1; jeg kan godt læse filerne i HP'en, og ja, de kunne kopieres til en anden hdd. Men de fylder ret meget, og jeg er interesseret i om nogen ved hvorfor harddisken opfører sig sådan.
poko1 Ekspert
11. oktober 2018 - 17:16 #7
Hvor stor er den? Jeg kunne tænke mig at BIOS ikke kan behandle den.
Hvis du senere Sletter den så den står som Uallokeret så sæt den op som GPT-GUID Partition Table,  det kan både læses af APLE og Android og Windows systemer. Og er ikke så følsomt.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Elgiganten har skiftet støvet intranet ud med Facebooks Workplace: "Nu er det okay at svare på direktørens besked med en GIF af Leonardo DiCaprio fra filmen Wolf of Wall Street"
De 2.300 medarbejdere i Elgiganten blev i 2016 præsenteret for et nyt moderne intranet. Ind kom Facebooks erhvervsrettede kommunikationsplatform Workplace, som selskabet efter et par år nu gør status på. Læs her om elektronikkædens erfaringer og oplevelser med platformen.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kan din virksomhed klare kontinuerlige updates på Dynamics 365?
Som del af deres ”Evergreen” strategi, udgiver Microsoft pr. 1. april 2019 månedlige opdateringer på deres Dynamics 365, og holder jeres ERP-platform opdateret. Denne approach eliminerer inkonsistente releases og massive opgraderinger, som – historisk set – har vist sig at være tidskrævende og dyre at implementere. På negativsiden, så er din organisation nødt til at studere og forberede hver eneste opdatering på forhånd. Hvis ikke I gør det, så er i ude af stand til at forudse, hvis det har indvirkning på jeres processer, applikationer og tilpasninger. Læs mere i dette white paper og minimér risici fremadrettet.