mik28 Juniormester
11. oktober 2018 - 14:07 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Flere accesspoints med samme ssid

Hej Eksperter

Jeg har at gøre med et netværk hvor man ønsker et SSID til en række repeaterer. Er det muligt? Det vil sige at enhederne skal logge på den router/repeater der er mest gunstig, men uden at brugeren kan se det. Brugeren skal kun have en login. Lidt lige som en mobiltelefon virker.

Venlig hilsen
Mikael
ole_madsen Ekspert
11. oktober 2018 - 14:24 #1
Professionelle netværk gør netop dét - giver adgang til netværket, der har samme ID over det hele. Dette er at foretrække, da det giver central styring, og enhederne automatisk fanger det kraftigste AP.

Men det kan faktisk også lade sig gøre med almindelige "dumme" accesspoints - er SSID og WPS key den samme på alle, vil telefonen forbinde sig til det netværk der er kraftigst. Når det netværk forsvinder, fordi det kommer uden for rækkevidde, vil maskinen forbinde til næste, stærkest tilgængelige netværk. D.v.s. at bare der er et snert af det først-forbundne netværk tilbage, vil enheden ikke automatisk skifte til et stærkere.
mik28 Juniormester
11. oktober 2018 - 14:50 #2
Super. Tusinde tak for hjælpen.

Som det ser ud nu er det ISP --> Bridge --> Router --> Repeater --> Repeater

Er det okay?
ole_madsen Ekspert
11. oktober 2018 - 15:57 #3
:-) Måske... - det afhænger af de enkelte repetere, da det er noget forskelligt hvordan de virker.

Nogle opretter et nyt selvstændigt netværk, man skal konfigurere på sin enhed.

Men andre laver en ægte "forlængelse" af netværket, så du ikke kan se forskel på repeteren og routeren - så det kommer an på en prøve.

Jeg kender slet ikke de mange repetere der eksisterer på markedet, så jeg vil ikke vide om en specifik model gør det ene eller det andet, med mindre det er en af de få modeller jeg selv har mødt.
wjens Forsker
11. oktober 2018 - 16:55 #4
Uden at være 100 på det, er det min erfaring med almindelige routere med samme ssid, at nok finder enheden den stærkeste, men den skifter ikke hvis du bevæger dig rundt. Det kræver noget mere pro udstyr.

Overvej mesh, hvis du installerer nyt. Googles eller en af de andre, for de gør præcis det du gerne vil.

F.eks.:
https://www.proshop.dk/Netvaerksudstyr-Forlaenger-til-traadloes/Google-Wifi-Wi-Fi-system-3-pack/2624281
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
IBM siger farvel til Lotus Notes: Her er historien om systemet, der var elsket af konsulenter, hadet af slutbrugere - og en vigtig del af Stein Bagger-sagen
IBM's milliardsalg af Notes kan blive enden på eventyret om et af historiens mest succesfulde stykker enterprise-software. Gennem mere end 30 år har Notes været elsket af it-folk og konsulenter, hadet af frustrerede slutbrugere og spillet en birolle i Stein Baggers spektakulære svindel.
Computerworld
Microsoft smider håndklædet i ringen: Vil lukke Microsoft Edge og bygge ny open source-browser i Windows 10
Det kan snart være slut med den udskældte webbrowser Microsoft Edge i Windows 10. Allerede i første halvår af 2019 kan Microsofts egen browser blive erstattet af en ny open source-browser bygget på Chromium.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.