mik28 Juniormester
11. oktober 2018 - 14:07 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

Flere accesspoints med samme ssid

Hej Eksperter

Jeg har at gøre med et netværk hvor man ønsker et SSID til en række repeaterer. Er det muligt? Det vil sige at enhederne skal logge på den router/repeater der er mest gunstig, men uden at brugeren kan se det. Brugeren skal kun have en login. Lidt lige som en mobiltelefon virker.

Venlig hilsen
Mikael
ole_madsen Ekspert
11. oktober 2018 - 14:24 #1
Professionelle netværk gør netop dét - giver adgang til netværket, der har samme ID over det hele. Dette er at foretrække, da det giver central styring, og enhederne automatisk fanger det kraftigste AP.

Men det kan faktisk også lade sig gøre med almindelige "dumme" accesspoints - er SSID og WPS key den samme på alle, vil telefonen forbinde sig til det netværk der er kraftigst. Når det netværk forsvinder, fordi det kommer uden for rækkevidde, vil maskinen forbinde til næste, stærkest tilgængelige netværk. D.v.s. at bare der er et snert af det først-forbundne netværk tilbage, vil enheden ikke automatisk skifte til et stærkere.
mik28 Juniormester
11. oktober 2018 - 14:50 #2
Super. Tusinde tak for hjælpen.

Som det ser ud nu er det ISP --> Bridge --> Router --> Repeater --> Repeater

Er det okay?
ole_madsen Ekspert
11. oktober 2018 - 15:57 #3
:-) Måske... - det afhænger af de enkelte repetere, da det er noget forskelligt hvordan de virker.

Nogle opretter et nyt selvstændigt netværk, man skal konfigurere på sin enhed.

Men andre laver en ægte "forlængelse" af netværket, så du ikke kan se forskel på repeteren og routeren - så det kommer an på en prøve.

Jeg kender slet ikke de mange repetere der eksisterer på markedet, så jeg vil ikke vide om en specifik model gør det ene eller det andet, med mindre det er en af de få modeller jeg selv har mødt.
wjens Forsker
11. oktober 2018 - 16:55 #4
Uden at være 100 på det, er det min erfaring med almindelige routere med samme ssid, at nok finder enheden den stærkeste, men den skifter ikke hvis du bevæger dig rundt. Det kræver noget mere pro udstyr.

Overvej mesh, hvis du installerer nyt. Googles eller en af de andre, for de gør præcis det du gerne vil.

F.eks.:
https://www.proshop.dk/Netvaerksudstyr-Forlaenger-til-traadloes/Google-Wifi-Wi-Fi-system-3-pack/2624281
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Roadmap til din digitale forretning
Digital transformation er på alles læber, men flere virksomheder er usikre på hvordan man rent faktisk kommer i gang. I dette whitepaper gennemgår vi en case fra den britiske online retail branche, hvor vi ser, hvordan I opnår en operationel og konkurrencemæssig fordel.