gini Juniormester
11. oktober 2018 - 16:26 Der er 9 kommentarer

Hvordan ændrer man dedikeret ram på grafikkortet

Har købt spillet Shadow of the Tomb raider. Angående minimum kravene til dette spil, er resultatet godt nok bortset fra kravet om 1024 MB dedikeret ram på mit grafikkort, hvor der er målt 128 MB dedikeret ram. Når jeg kigger på oversigten over komputerens dele, er der 1024 MB ram på kortet. Hvordan får jeg de 128 MB ram lavet om til de 1024 MB ram, som er på kortet?? Jeg er pensionist og har ikke råd til at købe et nyt dyrt grafikkort, da min komputer virker fint med alt det andet, jeg har i den. Jeg har prøvet at spille spillet, men det ryster meget....
sidwave Ekspert
11. oktober 2018 - 16:54 #1
1024 mb, er 1 GB ram.
DET ER MEGET LIDT!

hvad er det for et grafikkort ?
sidwave Ekspert
11. oktober 2018 - 16:55 #2
du kan ikke ændre det.
"dedikeret" betyder ÆGTE
eurositi Ekspert
11. oktober 2018 - 18:15 #3
Det billigste nogenlunde kapable grafikkort til spil, jeg kan finde, koster omkring 600 kroner, nemlig NVIDIA GeForce GT 1030 lanceret i 2017: https://www.pricerunner.dk/cl/37/Grafikkort?attr_50615361=56611824&attr_60456529=60456567
Det har 2 gb dedikeret RAM.

Alternativt kan du undersøge brugtmarkedet. Det kan næppe svare sig at købe et andet delt grafikkort, selv om det koster mindre end 600 kroner. Det vil stadig have for lidt dedikeret grafik-RAM til at trække selv moderat grafisk krævende spil.
gini Juniormester
11. oktober 2018 - 18:31 #4
Tak for dit hurtige svar.

Mit videokort er Intel(R) HD Graphics 4400. Men hvorfor viser det, at jeg har 1024 MB ram??? hvis der kun er 128 MB??
Det bliver måske nødvendigt at investere i et nyt grafikkort. Der findes et ekstra slot på bundkortet. Kan et sådan kort sættes i der samtidig med at det andet forbliver, hvor det er?
eurositi Ekspert
11. oktober 2018 - 18:53 #5
Ja, det burde ikke være et problem.
... Men måske andre med mere praktisk erfaring kan uddybe dette?
nopsen Professor
11. oktober 2018 - 19:20 #6
hvis grafikkortet er integreret på bundkortet, burde du kunne tildele noget af de øvrige fysiske ram i bios.
ole_madsen Ekspert
11. oktober 2018 - 20:49 #7
grafikkort på bundkortet vil have tildelt nogle RAM. I din BIOS kan du være heldig, at du kan ændre, så grafikkortet får tildelt mere RAM - men det tages af din hukommelses RAM, og er i øvrigt ikke særlig normalt længere - det var det for 10 år siden.

Når du køber et nyt grafikkort, vil du i de fleste tilfælde opleve at det indbyggede grafikkort bliver slået helt fra. Men i nogle maskiner forbliver det aktivt, så du kan bruge begge. Og i visse BIOS har du muligheden for selv at styre, om det skal forblive aktivt eller slås fra.
gini Juniormester
12. oktober 2018 - 08:18 #8
Hvordan tildeler jeg noget af den fysiske ram fra bundkortet i bios ?
ole_madsen Ekspert
12. oktober 2018 - 09:10 #9
Uh, den er svær...  Som sagt er det ikke sikkert du kan. Men det foregår i BIOS, og det er her den bliver svær, for udseendet er forskellig fra version til version af din BIOS.

Først og fremmest skal du i BIOS - når maskinen starter, skal du holde øje med, om der står hvordan du kommer i BIOS - det er som regel at "tappe" en tast - en af Enter, F1, F2, F9, F10 eller Delete. Der er givetvis flere taster i brug, afhængig af BIOS producent og version, men er du heldig, bliver det skrevet på skærmen under opstart.

Dernæst skal du kigge lidt rundt i skærmbillederne (I de fleste BIOS naviger man med piletasterne - om end enkelte BIOS opsætninger styres med mus), og finde noget om "Graphics" eller "Video". Hvis du kan ændre på noget, vil det fremgå her.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Kendt dansk webshop åbner igen efter to måneders nedbrud efter hackerangreb: "Det er ikke nogen billig beslutning"
Bahne.dk har været nede siden nytår efter at være blevet ramt af et hackerangreb. Om to uger kan direktøren igen åbne siden, men ved stadig ikke med sikkerhed, hvorfor siden blev ramt.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Toke Kruse: Jeg spår, at humankapital i 2019 erstattes af it-kapital
I 2019 vil vi se en kæmpe udskiftning af ressourcer, hvorunder de menneskelige processer overtages af software, der gør os mennesker hurtigere og mere effektive. Betyder det store fyringsrunder? Måske.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.