Mugb3rg Praktikant
11. oktober 2018 - 18:13 Der er 9 kommentarer

Gendanne sendte mails, efter formateret computer.

Lang historie kort.
Jeg sendte d. 3/10 en mail, med en excel-fil, fra Outlook.
Den 8/10 så jeg mig nødsaget til at formatere min computer, og installere windows og office igen.
Modtageren af mailen kontakter mig i dag, og fortæller at hun er kommet til at slette mailen og filen, og om jeg kan sende igen. Nu kan jeg ikke finde den sendte mail, eller generelt sendte mails, og derved filen, som ikke er at finde på computeren mere.

Er der hjælp at hente?
mort1 Ekspert
11. oktober 2018 - 18:32 #1
Der findes en del programmer, som praler af at kunne genskabe slettede filer, og nogle af dem dur også. Min erfaring er, at nogle er gode til billeder og andre til tekstfiler. Jeg ved ikke, om der er et program der er specielt godt til at genskabe mails, så hvis det var mig, så tror jeg, at jeg ville forsøge at genskabe Excel filen.
Søg efter recovery programmer der er nok et gratisprogram imellem som skulle kunne klare opgaven. Det største problem består nok i, at du har geninstalleret din computer, og derfor måske har overskrevet de filer du vil gendanne - men prøv - Selv er jeg for nogle år siden blevet meget positivt overrasket, godt nok med et beetalingsprogram.
Mugb3rg Praktikant
11. oktober 2018 - 18:49 #2
Den løsning er forsøgt uden held.
Jeg tænkte mere på om de sendte mails kan genskabes. Da jeg installerede Outlook igen og tastede mine konto-indstillinger, der hentede den automatisk samtlige mails som jeg havde modtaget, men ingen sendte mails.
220661 Ekspert
11. oktober 2018 - 18:58 #3
Kan det tænkes den ligger gemt på din udbyders server? Ved at der kan laves indstillinger om at de gemmes en måned hvorved de ældste så slettes gradvist. Din mail har måske et Web logon så du kan tjekke det. Personligt bruger jeg kun Webmail efter at Xp blev forældet
Mugb3rg Praktikant
11. oktober 2018 - 19:00 #4
Jeg har adgang via unoeuro.com's webmail, men der ligger kun 1 mail i sendt post, og den er sendt fra deres webmail. Der ligger ikke nogen, som er sendt via outlook.
ink Ekspert
11. oktober 2018 - 19:03 #5
Du skriver ikke hvilken mail du har. Gætter på det er en POP3 konto (måske hos YouSee)? Sendte mails gemmes ikke på serveren ved en POP3 mailkonto.
Hvis det er en IMAP konto, findes både modtagne og sendte mails på mailserveren.
Har du sket ikke en backup installeret, så du kan finde excel filen?

Hvis modtageren af mailen har en IMAP konto som eksempelvis Gmail eller Microsoft Outlook/Live mail, så kan den måske findes på modtagerens mailserver.
220661 Ekspert
11. oktober 2018 - 19:04 #6
Ok.  Men så slettes den sikkert så snart den er sendt og den har fundet en gyldig mail adresse. Prøv at tage kontakt til dem om de har en backup du kan hente fra. Hvis ikke det er muligt er din mail nok tabt.
claes57 Ekspert
11. oktober 2018 - 19:35 #7
unoeuro - hvis du logger ind https://webmail.unoeuro.com så skal du IKKE se i Sendt Post, men i mappen Sent (der kan jeg gå en måned tilbage)
sidwave Ekspert
11. oktober 2018 - 22:45 #8
du kan ikke gendanne noget, når du har formatteret.
filerne er overskrevet af den nye windows install.
220661 Ekspert
12. oktober 2018 - 06:58 #9
#7 Tak claes57 for at grave videre i det :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Elgiganten har skiftet støvet intranet ud med Facebooks Workplace: "Nu er det okay at svare på direktørens besked med en GIF af Leonardo DiCaprio fra filmen Wolf of Wall Street"
De 2.300 medarbejdere i Elgiganten blev i 2016 præsenteret for et nyt moderne intranet. Ind kom Facebooks erhvervsrettede kommunikationsplatform Workplace, som selskabet efter et par år nu gør status på. Læs her om elektronikkædens erfaringer og oplevelser med platformen.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.