Avatar billede GMS Novice
04. januar 2019 - 06:39 Der er 6 kommentarer

Hvad er jeres holdning?

Hej CW

Beklager hvis spørgsmålet ikke hører sig til her, men jeg giver det et skud alligeve..

Jeg skal til at designe en hjemmeside til en bekendt, som er blevet rigtig træt af standard Wordpress/Joomla/Drupal-løsninger. Derfor søger han en skræddersyet løsning, hvor han også har mulighed for at lave SEO på.

Jeg har selv erfaring med at hard-code i Vue.js, React og er begyndt at stifte bekendskab med AMP.

Det er her I kommer ind i billedet. Til dem af jer, som har erfaring med ovenstående 3, hvilket er bedst til SEO på sigt?

Jeg værdsætter alle jeres svar, tak!

Vh
GMS.
Avatar billede Slater Ekspert
04. januar 2019 - 09:16 #1
Hvis det er en helt custom løsning, så kommer det fuldstændig an på hvordan den laves. Traditionelt var Javascript-rendering et no-go for SEO i det hele taget, men det er efterhånden en del år siden at Google begyndte at læse det helt fint, og andre søgemaskiner (hvis man overhovedet går op i dem) følger mere og mere med.

Så ligesom andre steder handler SEO langt mere om indhold og device-optimering end teknologi disse dage.
Avatar billede keysersoze Guru
04. januar 2019 - 12:20 #2
Jeg vil mene at det optimale stadig er at lægge SSR på en javascript-løsning - og om det så hedder vue eller react er nok mest religion. Om AMP er en god idé afhænger nok meget af hvad projektet omhandler - og det samme kan siges om valg af CMS kontra egen løsning, for man kan let vælge det forkerte CMS til opgaven og man kan let ende med samme udfordringer på sig med noget custom (måske endda flere/andre problemer hvis vedkommende fx ønsker at skifte kode-leverandør).
Avatar billede GMS Novice
04. januar 2019 - 20:35 #3
@Slater
Det tager jeg med i mine overvejelser, tak.

@keysersoze
Jeg forestillede mig også at lægge SSR på. Hvad tænker du på i forhold til AMP? Hvornår ville det være en god/dårlig løsning?

Tusind tak for begge jeres svar iøvrigt.
Avatar billede keysersoze Guru
04. januar 2019 - 21:47 #4
Der findes en masse artikler allerede og de kan nok give langt bedre svar - men AMP er jo ret beset en skrabet version af den normale side så som udgangspunkt skal du lave arbejdet dobbelt, altså en normal side og en AMP-side, i og med at det er en skrabet version kan du støde ind i problemer med fx analytics, annoncer eller medier (fx video). AMP synes jeg er rigtig rigtig godt til fx blogs, nyheder og lignende, altså artiklsider - men sidder du med formularer eller ehandel er det ikke nødvendigvis det bedste valg.
Avatar billede GMS Novice
05. januar 2019 - 11:09 #5
@Keysersoze, tusind tak for dit uddybende svar - jeg ser om jeg kan finde nogle artikler.

Jeg tænker umiddelbart ikke det er vært at bruge så meget tid på, når siden skal indeholde en masse kampagner.
Avatar billede GMS Novice
08. januar 2019 - 06:38 #6
Update:

Jeg har læst mange artikler de sidste 3 dage og jeg kan se, at jeg måske skal over i Vue.js eller React i stedet for AMP.

Det betyder desværre at min skitse for hjemmesiden slet ikke er brugbar længere - hvis I har lyst, kan I se hjemmesiden her: https://casinomatcher.dk/

Min beslutning ovenfor er baseret på de 3 følgende artikler, hvoraf AMP-artiklen er skrevet af Search Engine Journal (efter sigende en af de førende på SEO-markedet), Vue.js er bragt af Medium og React af Scourcetoad. I kan læse dem alle herunder:

https://www.searchenginejournal.com/do-i-need-amp/181292/

https://medium.com/@brainmobi/advantages-of-using-vue-js-for-your-web-applications-7e460cadfffc

https://www.sourcetoad.com/app-development/the-benefits-of-using-react/

Tusind tak for jeres vejledning @Keysersoze & @Slater.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester