chiefbigchief Mester
20. februar 2019 - 17:12 Der er 4 kommentarer og
1 løsning

Kolorer film

Hej Eksperter.
Jeg har nogle digitaliserede Super 8 klip, som som er onderbelyste og derfor grynede. Jeg gar rettet kontrast, farve og hvidbalance men resultatet er stadig ikke godt. Den hårde måde er at behandle alle frames i et billedbehandlingsprogram, hvilket er en uoverskuelig opgave.
Kender i et program der kan klare opgaven?
Jeg tænker noget i retningen af kolorering af gamle sort hvide film.
Mvh. chiefbigchief.
milter Ekspert
20. februar 2019 - 20:13 #1
Du skal huske på, at en normal størrelse for den del af filmstrimlen, som billedet med et Super 8-filmkamera optages på, formentligt er 4.8×3.5 mm. Med et "normalt" billedkamera er størrelsen af den del på celluloidstrimlen, som billedet optages på, 24x36 mm.

Digitaliserede Super 8 optagelser bliver derfor meget let grynede, fordi billedkvaliteten i forvejen ikke er særligt god pga. det lille billede på celluloidstrimlen. Når et lille billede som det skal forstørres, dukker kornene i selve filmen meget let frem. Når jeg tidligere fremkaldte og skulle printe billeder fra 24x36 mm film, brugte jeg kornene i filmen til at stille skarpt på i mørkekammeret. Forestil dig så størrelsen af kornene i det meget mindre Super 8 format i forhold til resten af billedets indhold. De vil komme til at fylde meget mere.

Du kan formentligt godt reparere lidt på det "grynede" udseende i dine film, men hvis originalmaterialet i forvejen er underbelyst, så bliver det meget svært at få et "perfekt" resultat ud af det. Videoredigeringsprogrammer har diverse filtre, som kan fjerne eller maskere gryn/korn i videoer, men ofte kommer det til at påvirke resten af filmen, så den kommer til at se kunstig eller sløret ud.

Hvilket format er dine film på, dvs. pixels i bredde og højde? Og kig på linket herunder:

https://www.thebattles.net/video/8mm_restoration.html
chiefbigchief Mester
20. februar 2019 - 21:57 #2
De er skannet frame by frame I 1440 * 1080, så kvaliteten af hovedparten er i fin kvalitet, de underbelyste klip er fra et kirkebryllup ( hvide væge mørkt tøj ) så derfor min ide´ med at kolorere.
milter Ekspert
21. februar 2019 - 18:06 #3
Jeg har arbejdet lidt med video, men ikke rigtigt noget af det, du vil prøve. Jeg forstår også dit problem, men jeg tror, du vil få meget bedre råd i forummet herunder:

http://www.davk.dk/news.php

Jeg har arbejdet lidt med kolorering af gamle, skannede s/h-billeder, og det blev faktisk ret godt, men jeg har på fornemmelsen, at dit projekt er noget mere kompliceret.

Held og lykke med øvelsen.
chiefbigchief Mester
24. februar 2019 - 16:53 #4
Har tilmeldt mig davk.dk venter på administrator.
milter Ekspert
24. februar 2019 - 17:25 #5
Jeg vil følge med derinde, måske får jeg selv brug for det på et tidspunkt :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.