ClaudiuS51 Novice
22. marts 2019 - 15:16 Der er 10 kommentarer

Intet skærmbillede

Jeg prøver at hjælpe en ven som har en ældre stationær PC der kører Windows 7 (offline). Den bliver kun brugt til at køre et ældre spil (Blitzkrieg).
Uden varsel ville den en dag ikke starte som vanligt. Jeg har koblet alle kabler fra og pillet batteriet ud, så nu kan den starte. Der er dog intet skærmbillede. Skærmen er tændt og skriver "Intet input".Kortet er et PCIe, og jeg har skiftet til et andet, der dog giver samme resultat.

Noget der har et tip? (min ven er grædefærdig)
claes57 Ekspert
22. marts 2019 - 15:47 #1
der skal måske et nyt batteri i - de lever ikke evigt, og derefter start på indbygget grafikkort, tjek bios-opsætning, test med grafikkort - stadig død, så er det nok nyt bundkort (man kan sikkert finde et magen til ved at søge modellen)
ClaudiuS51 Novice
22. marts 2019 - 15:57 #2
Der er ikke indbygget grafikkort. Kan ikke se Bios.
claes57 Ekspert
22. marts 2019 - 17:08 #3
Tjek lige efter et VGA-stik i klumpen af alle andre stik. Jeg har ikke mødt et bundkort, der ikke kunne køre selv.
poko1 Ekspert
22. marts 2019 - 17:20 #4
Er der tilslutnings valg muligheder på Skærmen VGA DVI HDMI ? Så kontroller om der er en knap til til at skifte mellem dem.
220661 Ekspert
22. marts 2019 - 17:33 #5
Når du udtager det lille batteri, så tryk og hold start knappen nede et stykke tid så bundkortet drænes for strøm. Når du har sat nyt grafik kort i tjek om det skal have ekstern strøm. Skal det det får du ikke billede hvis dette stik ikke er monteret.
hjolsen Guru
23. marts 2019 - 06:47 #6
Da det lyder som et ældre bundkort - check lige udseendet  på kondensatorer  - buler de ? (se eksempler her :  https://www.overclockers.com/capacitors-not-just-for-abit-owners/ )  - så er bundkortet dødt !

#3 : der findes mange bundkort uden grafik (har selv 2 PC ) - og CPU'er uden GPU - så der vil et evt VGA stik ikke virke !
ClaudiuS51 Novice
23. marts 2019 - 22:22 #7
#5 Den gik heller ikke.
220661 Ekspert
24. marts 2019 - 06:01 #8
Har du tjekket at forsyningen leverer det den skal?
Den skal levere 3 spændinger
12 volt gul
5 volt  rød
3,3 volt orange
stel sort
Ligger de under vil den ikke køre optinalt
Havde en psu der "kun" leverede 11,90 volt på 12 volt delen, og det var nok til at pc ikke ville starte.
Så har du en psu at teste med havde det været det jeg ville prøve
220661 Ekspert
24. marts 2019 - 06:01 #9
optinalt = optimalt :-)
Gix Praktikant
26. marts 2019 - 09:44 #10
Prøv at hive RAM blokkene ud og sæt dem i igen, evt. 1 af gangen.
Det har oplevet det både hvor det var under transport de havde givet sig + hvor en af dem døde hvor de resterende virkede fint.
Om ikke andet er det forsøget værd.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
En skærmrevolution er på vej: Her er alt du bør vide om fremtidens mini-LED og micro-LED-skærme
En mindre skærmrevolution er nu under opsejling. Tre nye skærmteknologier kommer med hver deres løfte om vild kontrast, flottere farver og modulære egenskaber.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
The Digital Edge: Claus H. Andersen står i spidsen for at gøre dit indkøb nemmere i Salling Groups 1.500 butikker
Podcast: Salling Groups digitale chef, Claus H. Andersen, er på en digital mission: Det skal være nemmere at handle, nemmere at være kunde og nemmere være forbruger - i alle kædens 1.500 butikker. Hør hvordan den digitale chef arbejder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.