Avatar billede Apex Praktikant
08. juni 2019 - 09:09 Der er 4 kommentarer

Validering af formularer i Bootstrap

Hej

Jeg er lige startet op på en hjemmeside med forståelse af html/css/mysgli. Da det er vigtigt med et godt responsive webdesign, troede jeg, at det var optimalt med anvendelse af Bootstrap. Jeg tænkte det burde spare mig en del tid. Dog startede jeg i går at lave mine formularer, da ville have styr på databasen og formulardata.

Mit spørgsmål er så, er det virkelig korrekt, at der er elendig validering af formulardata i Bootstrap, eller er det bare mig, der gør noget forkert?

Jeg har søgt en del på nettet/Youtube, og jeg forstår det som om, at de fleste anbefaler man benytter JavaScript.

Er der ikke nogen ordentlige guides til validering af formularer  i Bootstrap?
Avatar billede Slater Ekspert
08. juni 2019 - 09:30 #1
Validering af forms er indbygget i HTML nu til dags, der er sjældent brug for Bootstrap eller noget andet på front-enden. Men hvad er det præcis du vil have til at ske?
Avatar billede Apex Praktikant
08. juni 2019 - 09:57 #2
Det er den helt simple validering jeg ønsker, med hvilke tegn/antal tegn der må/skal bruges - fx @ i e-mail adressen.
Avatar billede Slater Ekspert
08. juni 2019 - 10:45 #3
Det er som sagt indbygget i moderne HTML. Hvis du bare siger required type="email", så validerer den for e-mail-adresser. Hvis du helt selv vil bestemme hvilke tegn der må være (hvilket er en dårlig idé), kan du bruge pattern. Hvis du f.eks. siger:

<input type="email" pattern="^.*@.*\.dk$" required>

Så godtager den kun .dk e-mail-adresser.
Avatar billede keysersoze Guru
08. juni 2019 - 12:43 #4
Jeg er - delvist - enig med slater. Du kan "validere" meget med almindelig HTML med det er efter min mening sjældent godt nok og da Bootstrap primært er et design-framework skal du efter min mening enten selv håndtere validering eller finde et egentligt library til det og endelig så undgår du ikke validering serverside alligevel - for at undgå dobbeltvalidering kan man i nogle situationer lade det meste af valideringen foregå serverside men via AJAX håndtere det på en måde så det alligevel foregår smooth.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester