Avatar billede eurositi Ekspert
17. december 2019 - 17:44 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Regler + leje af mobilt toilet ifm. renovering af badeværelse?

Hvad er regler samt muligheder for tømning af mobilt toilet ifm. renovering af badeværelser?

Jeg er kommet i den uheldige situation, at mit brusenichen i min lejlighed er utæt, så der trænger vand ned til underboen. Da der ikke er tale om et generelt problem for alle lejemål i boligkomplekset, hænger jeg selv på hele udgiften (Lejligheder kan ikke omfattes af indbo- eller husforsikringer).

Jeg kommer til at mangle både toilet og bad i lejligheden i mindst tre uger.

Jeg har ikke mulighed for at låne et andet toilet i nærheden, så derfor er jeg interesseret i at benytte et campingtoilet. Mit problem er blot, at jeg bogstavelig talt ikke ved, hvordan jeg slipper lovligt af med ... lortet?

Er der nogen af jer, som har erfaring med leje af sådanne toiletter og/eller sammenlignelige situationer?

Jeg vil derudover spørge ejendomsmesteren til råds. Generelt har jeg været overrasket over både hvor dyrt og hvor lidt konkret hjælp/information, der er at hente i disse situationer. Formentlig fordi det normalt er noget, som organiseres gennem en (l)ejerforening... Men dét kan jeg ikke rigtig bruge til noget.
Avatar billede milter Ekspert
17. december 2019 - 18:15 #1
Jeg er ikke på nogen måde ekspert i jura, men jeg vil mene, at der er mindst to ting, du  bør oplyse os om.

1: Er det en ejer- eller lejerlejlighed?
2: Har du selv foretaget ændringer på badeværelset, som kan være årsag til lækken?

Og så undrer det mig, at du skriver: "Lejligheder kan ikke omfattes af indbo- eller husforsikringer". Det har jeg aldrig hørt før, så hvor har du fundet det?
Avatar billede ole_madsen Ekspert
17. december 2019 - 18:29 #2
Selvfølgelig kan lejligheder indbo/rørskade/vandskade o.s.v. forsikres. At du ikke har tegnet sådan en forsikring er en helt anden sag...

Campingtoilet fås i mange udgaver - den helt lavpraktiske er en udgave, hvor affald opsamles i en dunk, der kan proppes til. Denne dunk kan ved passende lejligheder tages med til et andet toilet, hvor det kan tømmes direkte i, og skylles efter. Det er helt suværent den letteste løsning, men kræver selvfølgelig du kan transportere sådan en "dunk" forsvarligt til et toilet: https://www.biltema.dk/baad/vvs/toiletter/transportable-kemiske-toiletter/transportabelt-kemisk-toilet-2000032631?gclid=CjwKCAiAluLvBRASEiwAAbX3GcEXRY9Muf9DDdvHdlqQMRPIv-FxJZzTIvTi2tUaCmtXUvVr6dvdtBoC7VoQAvD_BwE

Prismæssigt og funktionsmæssigt fås de både dyrere og billigere. De dyrere har også skyllefunktion og "pumpe".

Så findes der lidt større formulidings toiletter - men de du'r ikke her, selv om de kan fås i ret små udgaver, for de skal stå længere tid, for at indholdet kan starte en gærings-process. Det har du ikke lyst til i en lejlighed ;-)

Hvis ikke du har adgang til et helt almindeligt toilet at tømme ud i, må du på jagt efter et officielt tømningssted - og de er færre end man umiddelbart skulle tro: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?hl=da&ie=UTF8&msa=0&t=h&z=7&dg=feature&mid=193_2fthR_izYWl2EbJiV7USrie8&ll=56.23810360724628%2C11.696470500000032

Link fundet på https://autocamper-leje.dk/1131/toemmesteder-for-kemiske-toiletter-toemningssteder-autocamper/ der har flere gode råd.

Under alle omstændigheder bør du krydre blandingen med lidt desinficerende kemikalier, så som: https://www.harald-nyborg.dk/p7268/klosetvaeske-biologisk-2-5l

Både Harald Nyborg og Biltema har toiletter og kemikalier - så du kan klare det hele begge steder.
Avatar billede eurositi Ekspert
17. december 2019 - 22:32 #3
Tak til jer begge for svar.

Ja, det var selvfølgelig min fejl, at jeg glemte at oplyse, at der er tale om en ejerlejlighed. Jeg har nu kontaktet ejerforeningens bestyrelse for at få oplyst, om ejendomsforsikringen dækker denne type af skader.

Indboforsikring har jeg selvfølgelig, men jeg kan dog ikke se, at den - heller ikke i sin udvidede form - dækker denne type af skader. Jeg må derfor kontakte forsikringen for en uddybning. Det besværlige ved denne skade er, at omfanget ikke kan fastslås uden at bryde gulvet op. Og så snart vi taler vådrumsarbejde, ligger prisen ifølge de tilbud, jeg har fået altid på 20.000 kr/m2 eller mere.

Der findes desværre ikke et fællestoilet i kældre eller gård, som ellers ville have været ideelt, så jeg vil nok ønske mig et lokum i julegave, da arbejdet vil være i gang i hele januar. Dunken med de kemisk opløste herligheder kan tømmes på underboens toilet.

Men jeg begynder at kunne se en vej ud af det.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.