visto Seniormester
19. februar 2020 - 20:07 Der er 2 løsninger

.htaccess, kan man styre localhost?

Jeg tjekker mit site lokalt på min computer v.hj.a. XAMPP ved at skrive "localhost" i browserens adresselinje. Men i modsætning til de sidste 6-8 år ændres localhost nu (de sidste par dage) i adresselinjen (alle browsere) til https://localhost, og så får jeg ikke forbindelse med den lokale version af mit site, som ligger på min computer. Jeg får blot en sikkerhedsadvarsel om certifikatfejl, og at websitet ikke er sikkert.

Spørgsmålet er, hvordan jeg forhindrer, at localhost i browserens adresselinje bliver til https://localhost?

Jeg har via spørgsmålet forgæves https://www.computerworld.dk/eksperten/spm/1032157?k=8348829&nid=1190798 prøvet at finde en løsning.

Jeg fik undervejs ideen, om problemet kunne løses v.hj.a. .htaccess. Er det muligt? I givet fald: hvordan? Altså så browserens adresselinje IKKE skifter fra det indtastede localhost til https://localhost, men fastholder det indtastede uden https://
Slater Ekspert
19. februar 2020 - 20:15 #1
Er det browseren eller webserveren der skifter?

Har du prøvet specifikt at gå til http://localhost ? Redirecter den også? Så er det webserveren der viderestiller dig. Det bør den ikke gøre som standard. Har du allerede en .htaccess-fil i så fald?
visto Seniormester
19. februar 2020 - 20:38 #2
Jeg har nu fundet svaret:
Jeg har en .htaccess fil, og den, som jeg bruger online (hvor den jo ligger i roden), ligger lokalt i en undermappe. MEN jeg havde grundet diverse eksperimenter valgt midlertidig at opbevare en version i roden lokalt på computeren. Og det var den, der drillede.
Den er slettet, og nu kan jeg igen tilgå localhost lokalt.

Jeg takker dig for at lede mig på sporet.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Nomineret til Årets CIO 2020: Alan Jensen og Salling Group har investeret milliarder af kroner i kæmpe omstilling "Det lønner sig rent faktisk sig"
Nomineret til Årets CIO 2020: På toppen af den kæmpe milliardtransformation, som Salling Group har kørt igennem i it-landskabet, høster koncernen nu frugterne. To helt konkrete eksempler viser, hvad Salling Group og CIO Alan Jensen i dag er i stand til.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.