TTA Seniormester
05. april 2020 - 12:46 Der er 11 kommentarer og
1 løsning

Problemer med dashcam

Måske er spørgsmålet i periferien af, hvad man kan søge svar på i dette forum, men nu prøver jeg!

Jeg har to af disse dashcams: https://www.lightinthebox.com/da/p/blackview-g50-1080p-mini-hd-yndig-bil-dvr-150-grader-vidvinkel-cmos-sensor-2-inch-lcd-dash-cam-med-g-sensor-parkeringsindstilling_p6742394.html

De skal normalt tilsluttes cigaretstikket, men da der er permanent strøm i dette, så har jeg måttet tilslutte kameraerne et andet sted, som følger tændingen - således at de kun optager når bilen er startet.

Det fungerer som sådan også ok, men... Man kan indstille kameraet til at gemme video i filer á 1, 3 eller 10 minutter. Jeg har valgt 3 minutter. Problemet opstår når jeg slår tændingen fra. Det ser ud til at kameraet kører videre i kort tid (gammel strøm?), slukker, nogle gange kommer det til live igen, før det endelig slukker helt. Problemet er videofilerne. Den sidste optagelse, før bilen bliver standset, kan ikke afspilles. Det er som om filen ikke er gemt/afsluttet korrekt. I tilfælde af at man selv er involveret i en ulykke, så er kameraet jo ubrugeligt, når det ikke gemmer de sidste op til 3 minutter inden det gik galt....!

Nogen idéer til, hvad der er galt?

Jeg har de optimale sd-kort, beregnet til dashcams, så det burde ikke være problemet.
claes57 Ekspert
05. april 2020 - 13:31 #1
du skal have et lille kredsløb med en elektrolyt ind mellem bil og kamera, så der er strøm til 5 minutter (så er seneste vigtige video lagret). En elektrolyt og evt lidt mere - du skal kende kameras strømforbrug. En hobby-elektriker kan lave det - det ligger ud over mine kundskaber.
kurt54 Ekspert
05. april 2020 - 14:10 #3
Den har indbygget batteri  Kapacitet (mAh)    250
Så der bør være strøm på længe efter tændningen er afbrudt
claes57 Ekspert
05. april 2020 - 14:17 #4
Den bør bare lades op når der er strøm på og lade strøm gå videre til kamera, og så aflade Til kamera når strøm forsvinder så den kan styres 100% via tændingslås
kurt54 Ekspert
05. april 2020 - 14:26 #5
Det skal strømforsynes med 5V - kan det tænkes du har givet det 12V volt og ødelagt noget herunder det indbyggede batteri.
TTA Seniormester
05. april 2020 - 14:49 #6
Som nævnt overfor, så har det et indbygget batteri, men det kan tilsyneladende ikke holde strøm mere end få sekunder efter tændingen er slukket. Det burde jo blive opladet/holdt opladet, når kameraet er i brug.

Mht. 5V/12V: Jeg har netop indsat en adapter, så kameraerne kun får 5V. Det eneste sted, der er 5V, er i cigarettænderen - men den har som nævnt permanent strøm.

Vil det mon hjælpe (og stadig fungere), hvis jeg i stedet slår Motion Detection til, og lader kameraerne have permanent strøm? Eller vil de så tappe batteriet/være tændt hele tiden?
220661 Ekspert
05. april 2020 - 15:50 #7
Studser da lidt over du siger der er 5 volt i cigaret tænder??
Et sted hvor der skal bruges en stor effekt for at få cigaret tænder til at gløde.
Det er for mig ikke forståeligt.
kurt54 Ekspert
05. april 2020 - 15:58 #8
#7 der er 12V i tænder stikket - et simpelt forældet stik.  Der er indbygget omformer i det der sættes i  - til 5V som er standarden for det USB stik der bruges.
220661 Ekspert
05. april 2020 - 16:05 #9
#8 Ja det lyder mere rigtigt :-)
kurt54 Ekspert
05. april 2020 - 16:06 #10
#6
Jeg havde en Mobilscan Android OBD adapter siddende fast i bilens OBD stik. som har strøm uden tændning. Diagnose stik til udlæsning af fejlkoder - det mærkede jeg ingen ulemper ved før bilen hold stille i over 3 uger - så var der ikke strøm nok til at starte bilen.
220661 Ekspert
05. april 2020 - 16:06 #11
Kender godt de omformere. Har en til opladning af mobilen :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.