clausnilsson Mester
03. juni 2020 - 10:45 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Sti til billede

Jeg har en række billeder liggende i samme mappe som en database. I databasen har jeg et felt med filnavne på billederne.

Jeg indsætter et billede i en form og bruger filnavnet som kontrolelementkilde.

Hvis feltet med filnavn også indeholde den fulde sti får jeg fint billedet frem i min form. Men jeg ønsker ikke den fulde sti i feltet, for så kan jeg ikke flytte rundt på mappen med billeder og databasen.

Jeg prøver i stedet at anvende Application.CurrentProject.Path i udtryksgeneratoren, men det kan jeg ikke få til at virke. Måske der er et dansk udtryk jeg skal bruge, som jeg ikke kan finde, eller måske det er syntaksen, der er forkert.

=[Application].[CurrentProject].[Path] & [filenamshort]

De firkantede paranteser indsætter Access selv.

Er der en enkel løsning på dette?
falster Ekspert
03. juni 2020 - 14:08 #1
fdata Forsker
03. juni 2020 - 19:17 #2
Kunne det mon være se enkelt at du bare mangler en backslash:

=[Application].[CurrentProject].[Path] & "\" & [filenamshort]
clausnilsson Mester
03. juni 2020 - 19:29 #3
JA! For pokker! Tak!
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.